2013 m. spalio 23 d.

Lubų dekorai

Kaip minėjau praeitoje temoje čia noriu aprašyti apie lubų dekoro iš putplasčio montavimą.
Svetainės ir virtuves įgilintuose lubų kvadratuose buvome suplanavę suklijuoti putplasčio dekorus. Iš pirmo žvilgsnio man atrodė, kad tai yra labai lengvas darbas ir svarbu tik suleisti gražiai dekoro kampus. Šį darbą buvau nusiteikęs atlikti pats, bet vėliau persigalvojau supratęs, kad yra daug įvairių niuansų, dėl kurių galiu vėliau tik sugadinti šiuos apdailos elementus.
Pradėjau ieškoti šios srities specialistus ir pagal rekomendacijas radau tokį meistrą Sergejų, kuris grynai specializuojasi tik ant tokio darbo.
Taigi dalį apdailinio dekoro nusipirkau "Ermitaže" Pasirodo šio apdailinio dekoro yra labai įvairaus. Vieni yra labai labai kieti ir nepermatomi, kiti labai lengvi ir prasišviečia. Žinoma ir kaina nuo to priklauso, kuo tvirtesnis, tuo brangesnis.
Čia pradėtos montuoti svetainės lubos.

Dekoro kampai yra sulituojami, o prie gipso klijuojami klijais. Kad sutvirtėtų ir dekoras nenuslinktų jis prie lubų yra smeigiuojamas:
Vėliau šios smeigės bus išimtos ir tos vietos užglaistytos.
Viename iš svetainės kvadratų, bus montuojamas LED juostų apšvietimas.
Juostai priklijuoti prie dekoro buvo specialiai pritvirtintas toks paprastas kampukas. Žinoma, vietoj plastikinio kampuko būtų geriau aliumininis kampas, kad LEDas aušintusi geriau, bet surizikavau ir sumontavome plastikinį. Perkant LED juostą rinkausi tokia, kuri mažiau kaista.
O čia virtuvės lubos:
Pasirodo nupirkom per smulkų apdailinį dekorą, todėl virtuvės lubos gavosi keistokai. Gavosi toks įspūdis, kad dekoras "paskendo" lūbose. Todėl buvo priimtas spendimas, klijuoti apačioje dar viena ploną apdailinę juostelę ir taip vizualiai padidinti visą elementą:
Čia darbo įrankiai:
klijai:
Koridoriuje taip pat klijavome keleta dekoro juostų, po kuriomis slėpėme apšvietimą:

Pasirodo, jei planuojate už dekoro juostos slėpti apšvietimą, reikia imti kietą dekorą tokį, kad jis visiškai nepersišviestų. Mano atveju jis persišvietė, todėl teko dekoro kitoje pusėje suklijuoti aliuminio juosta, kuri neleido dekorui persišviesti.
O čia užglaistyti ir pilnai uždažyti dekorai:


Kolidorius:

Už darbą meistrui sumokėjau ne taip jau pigiai t.y. 20Lt/metras. Į kainą įėjo dekorų montavimo ir glaistymo darbai. Taip pat ir tvirtinimui reikalingos medžiagos. Darbas tikrai yra kruopštus ir esamu rezultatu esu labai patenkintas.










12 komentarų:

  1. Gražu, dvelkia klasika... :)
    Kur pirkote tapetus sienoms? Įdomūs tie kurie yra paskutinėje nuotraukoje.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kurioje vietoje paslėpėte LED juostelių transformatorių?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kolidoriaus du LED transformatorius paslėpiau halogėniniu lempučių nišose t.y. reikia išimti halogeninę lemputę ir tada prieinu prie LED transformatoriaus.

      Panaikinti
    2. Sveiki, o kambario lubose kur led transformatorius pasislepe?

      Panaikinti
    3. palei užuolaidas yra niša, ten ir paslėpiau du transformatorius.

      Panaikinti
  3. Sveiki, klausyk, tie dekorai kaip suprantu klijuojasi pries dazyma? Kai dazai lubas kartu ir dazai putplascio dekorus? O kad liptu dazai gruntuot ar dar kazka daryt reikia... aciu

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viso klijavimo proceso aš nemačiau. Žinau tik tiek, kad dekorus jau pradėjo klijuoti po vieno lubų dažymo (tiesiog meistras pavelavo atvažiuoti ir lubos jau buvo pradėtos dažyti).
    Po suklijavimo putplasčio dekorai buvo nugruntuoti ir nuglaistyti ir tik vėliau buvo dažomi trys kartus. Dažyti trys kartus reikėjo todėl, kad pasišviesdavo pro dažus dekoras. Dažoma buvo su teptuku. Už dekoro dažymą, dažytojas paėmė iš manęs dar po 5lt/m

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aciu... o glaiste, kiek suprantu tai ne istisa pavirsiu ? Tik skylutes, nesutapimus ? Yra mintis paciam pabandyt iveikti toki darbeli, bijau sugadint visas lubas..

      Panaikinti
    2. tiesa pasakiu normaliai nemaciau, ar buvo viskas gliastoma.
      Manau, kad ne, tik nelygumai ir profilio sujungimas su lubomis.
      Kuom buvo glaistoma, taip pat nezinau...
      Manau, kad turint kantrybes ir laiko si darba galima paciam pasidaryti, blogiausiu atveju nulupsite ir vel perklijuosite :)

      Panaikinti
    3. Galima glaistyti tuo pačiu glaistu kurį naudojo sienom. Tarpukus (sujungimus) galima labai dailiai su akrilu užtept. Akrilas dažomas.

      Panaikinti