2012 m. rugsėjo 17 d.

Lietaus nuotekos

Šis savaitgalis buvo vėlgi darbingas, kaip ir ankstesnieji :)
Į pagalbą atvažiavo tėvukas ir švogeriukas. Be galo dėkingas jiems.
Kol leidžia orai darėm lietaus nuotėkų nuvedimą. Apie tai, kur bus jungiamas lietaus nuotėkos rašiau čia: lietaus nuotėkos
Kad po paklotų vamzdžių neatsirastų tuštumos ir laikui bėgant vamzdis nenusėstų, jį paklojus ant viršaus pylėm vandenį, tokių būdų smėliukas pasiskirstydavo, ten kur jam reikia:
Lietaus vandenį nuo pastato stogo prie žemėje užkasto vamzdyno jungsime su HL660E surinkimo trapais. Šie trapai yra universalus, turi aptarnavimo dureles ir tinklelį šiukšlių sulaikymui:
Žemės viršutinis sluoksnis buvo labai kietas, kuri daužėm su sunkiu laužtuvu Gyliau eidavo birus smėlis, kuri gan lengva buvo kasti. Dėja, bet kasant toliau tranšėją priartėjome prie tokio molingo sluoksnio, kurio prakirsti su laužtuvu irgi sunkiai sekdavosi, o ir smėlingas gruntas toje vietoje užsibaigė.
Dabar suku galva, o kaip gi toliau užbaigti tranšėjos kasimą, nes rankiniu būdu tai jau darosi neįveikiama. Dar turiu viltį išbandyti savąjį perforatorių, kuri dabar pridaviau į garantinį (Einhell šiek tiek neatlaikė statybų tempo). Tai kai jį atsiimsiu pabandysiu su juo kirsti tą nelemtą gruntą.

P.S. Sužinojau, kad mano šuo vestukas - Tonis, gaudo peles. Aš turėjau jau anksčiau įtarimą, kad jis sukryžmintas su katės genu :) , bet dabar jis tai pilnai įrodė. Bekasant tranšėjas įkrito į duobę pelė, tai paleidus Tonį, jis iškart ją puolė ir net nespėjus sureaguoti ją prarijo...
Vėliau, bekasant tranšėjas Tonis ilgai dar sukinėjosi aplink tikėdamasis dar rasti grobio :))



9 komentarai:

  1. oi, jūsų šuniukas panašus į žiurkiagaudžių veislę, dėl to ir domisi pelėmis :) Pas mus yra miniatiūrinis šnauceriukas - tai irgi pelių ir žiurkių medžiotojas. Tiesa, pavyko kol kas susikauti tik su angimi, po kurios įkandimo dalis snukučio nupliko, laukiam, kad ataugs :(

    AtsakytiPanaikinti
  2. atrodo gana gili trašėja, kokio gylio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tranšėjos gale gylis yra apie 1,20m, nes aukščiau neišeidavo pasijungti į esama lietaus šulinį. Prie namo tranšėjos gylis pasidaro apie 50-70cm. Daug kas sakė, kad tokio gylio neverta kasti lietaus nuotakynui, bet aš planuoju į tą pačią tranšėją įmesti ir laistymo vamzdį, taip bus mažiau kasinėjimo.

      Panaikinti
  3. O gal zinote, ar negalima butu nuvesti i melioracijos sistema lietaus nuotekas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau į melioracijos sistema tikrai galima nuvesti lietaus nuotakas, nes melioracijos sistemos paskirtis ir yra sistemingai surinkti lietaus vandenį.

      Panaikinti
  4. O tai kodėl neleidžiate į upelį? Lietaus šulinys pas kaimyną yra, ar patys išsikasėt? pas mane suprojektuotas lietaus šulinys, tačiau aš nenoriu jokio geležinio/plastikinio dangčio pas save sklype, tai galvoju nuleisti į upelį.. O prie gatvės nuotekų tinklų man tinklų savininkai neleido pasijungti.. :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai į upelį ir leisime lietaus vandenį. Dėl gelžbetonio dangčio, nematau jokios problemos jį daryti, kadangi gali ji įleisti gyliau į žemę ir užpilti žemėmis ir padaryti vėją, taip akių nebadys šulinio dangtis.Svarbu toje vietoje, nesugalvoti sodinti kokį medį. :)

      Panaikinti
  5. Aha, nepagalvojau apie gelžbetonio dangtį:) Tikrai geras variantas!

    AtsakytiPanaikinti
  6. O kaip dėl lietvamzdziu - kokius pasirinkote - plastmasinius, varinius, alavinius? Gal dar koki sprendima radot? Neradau posto apie tai, o mums labai aktualu, niekaip nepavyksta rasti vieningos nuomones, be to aktuali ir lietvamzdziu kaina, gal kas pigiau ir kokybiskai uzmate?

    AtsakytiPanaikinti