2012 m. gegužės 21 d.

Vandentiekio įvadas

Savaitgalį, mes su Vytautu darbavomės prie vandentiekio įvado į namą. Kai buvo užpilami pamatai su traktoriumi, tai traktoristo paprašiau, kad iškastų tranšėją toje vietoje, kur planavau daryti elektros ir vandens įvadus. Kadangi gruntas yra smėlingas, tai per kelias savaites nemažai mano tranšėjos apibyrėjus kraštams užsikasė.
Vandentiekio įvadas 32mm buvo įvestas mano sklypo pradžioje. Reikėjo prie jo pasijungti ir į gilinus vandentiekio vamzdį iki 1,80m gylio įvesti po pamatais vandentiekį.
Kasant tranšėja labai byrėjo smėlis iš šonų, todėl teko tvirtinti tranšėjos šonus, o tai suvalgė nemažai laiko.
Prie esamo vandentiekio pasijungiau su žalvarine sujungimo mova 32mm. Nežinau kam, bet movą apsukau izoliacija, kaip sakoma, blogiau nebus:

Pasikasimas po pamatais, gylis taip pat 1,80m. Nuotraukoje labai gerai matosi, kaip atrodo gręžtinis polius darytas su apsauginiu vamzdžiu t.y. jo sienelės tolygiai lygios.
Pastato viduje (katilinėje) išvedėm vandentiekio stovą. Vamzdį izoliavau 6mm izoliacija ir visa tai įdėjau į 50mm kanalizacijos vamzdžio įdėklą.

6 komentarai:

  1. Labai jau pavojingai polius atkastas, ir dar namo kampe, toks pastebėjimas butu.
    Ir patarimas, dabar ir veliau, neglausti vandentiekio vamzdziu prie pamato ir sienos, bent 10cm atitraukti reiketu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, dekui uz pastabas. Del poliaus atkasimo stipriai nepergyvenau, nes poliaus gylis yra 4 metrai, tai neturetu pakenkti sis atkasimas.

    Kodel nerekomenduotina vamzdi glausti prie pamato, ar del gresmes, kad gali persalti, ar del kazkokiu kitu priezasciu?
    Realiai vamzdis gaunasi nuo pamato nutoles per 5cm putplastcio stori + 6mm izoliacija + plasmasinis ideklas. Zinoma ir pamatas dar butu apsiltintas is lauko, negi vis tiek gali persalti sis mazgas?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Palikim specialistams pakomentuoti si reikala, as galiu pasakyti tik tiek, kad pazystami eile metu turejo problemu kai prie -25c vis dingdavo vanduo ir turedavo krapstyti sienas ieskoti kur uzzsalo, nes statybininkai vamzdzius buvo pravede prie pat sienu, tai symet jie persiklojo viska isnaujo, nes pavargo nuo to. Namas buvo renovuotas, apsiltintas kaip ir pamatai, gal tik nebuvo viskas kokybiskai atlikta, isoriskai viskas atrode ok.
    Dar toks pastebejimas, techninej patalpoj, jei vamzdziai priglausti prie pat sienu, nepatogu plyteles bus klijuot, todel visus vamzdzius geriau atitraukti kelis cm, juk nesunku.

    AtsakytiPanaikinti
  4. tiesa dar norejau pasakyti, kad pamatas apsiltintas turbut ne iki 1,20cm, zemiau isalo ribos? tai tiek...

    AtsakytiPanaikinti
  5. O kaip su kanalizacija. Pats vesies?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, kanalizacija bandysiu vestis pats. Šiuo metu, su draugo pagalba projektuojuosi kanalizaciją ir greitu laiku reiks pradėti rausti namo viduje žemes.

      Panaikinti