2012 m. gegužės 25 d.

Mūro sienos

Ka gi, skubu pranešti, kad ši savaitė buvo ypatingai darbinga. Statybininkai pradėjo kelti namo sienas ir namukas auga kasdien kaip grybas po lietaus.
Pirmos dienos darbas:
Antros dienos darbas:

Trečios dienos darbas:
Kadangi lango apačia nesueina su blokeliais, tai iki reikiamo aukščio buvo liejamas betonas:

Atvežė monolitines sąramas pagamintas pagal konstruktoriaus brėžinius. Buvo pagamintos net kampinės sąramos. Renkantis blokelius mane visi gasdino, kad bus problemos su Arko-M18  storio blokeliais, kadangi sunku bus rasti tokio storio sąramas joms, bet dabar matau, kad pagal užsakymą gali išlieti kokio nori pločio sąramas.
Beje, per du vakarus užpylėme smėliu tranšėją, kuriame buvo patiestas vandens ir elektros įvadas.
Ketvirtos dienos darbas:
Sumontuotos kampinių langų metalinės kolonos 120x120x10mm
Čia šiek tiek reikėjo perdaryti tambūro įėjimą:
namo vidus:

Labai smagu matyti, kai kasdien keičiasi namo vaizdas :)



17 komentarų:

  1. Kaip spręsite kampinio lango metalinės kolonos apšiltinimo klausimą? Architektas ir mums norėjo įpiršti kampinį langą, bet kategoriškai atsisakiau, nes teko nemažai matyti žiemą iš vidaus apšerkšnyjusių lango kampų... :(
    Ir ką čia mūrija iš plytų paskutinėje foto?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kol kas nėra sugalvota, kaip tiksliai bus kolona apšiltinta. Pas mano draugą, stovi kampiniai langai, kiek žiūrėjau niekad tas mazgas neperšaldavo. Iš esmes ir aš norėjau vengti kampinių langų, bet architektas sugebėjo sužavėti, todėl mūsų name bus trys kampiniai langai.
    Bučiau dėkingas, už bet kokius patarimus, kaip tą mazgą padaryti kuo šiltesni.
    Paskutinėje foto yra mūrijama siena tarp virtuvės ir svetainės, ten bus įleidžiamos stumdomos durys į sieną, todėl mūrija tik viena pusė, o kitą pusę bus apsiūta gipsu, po durų mechanizmo sumontavimo. Ant kolonų dėsis atraminės pagalvės ir virš jų eis plati sąrama. 380x200 Šį siena bus laikančioji stogo konstrukcijos.
    Siena gerai matosi šiam plane:
    http://raituzonamas.blogspot.com/search/label/Popierizmas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. 3 kampiniai langai... Oho...
      Vienas iš variantų - mūryti per blokelį. Tada įprastinis šiltinimas iš lauko. Bet kiek suprantu šis variantas atkrenta, nes kolonos jau nupirktos bei viena jau sumontuota...

      Panaikinti
  3. Aptaisyt koloną xps ar net kieta akmens vata iš visų pusių, langus montuot taip kad lango rėmas su kolona glaustūsi per termoizoliaciją.

    AtsakytiPanaikinti
  4. tikriausiai pats smagiausias procesas tos kylančios namuko sienos - tikrai kaip grybai po lietaus :) super!!!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tikrai smagu matyti, kai sienos kas dieną kyla ir vaizdas namo aiškėja sulig kiekviena diena, nepakartojama :)

    Iš tikrųjų, siekiant išvengti šalčio tiltų, kaip ir Bambizas, kampinį langą suprojektavome per blokelį kampe. Langus montuosime prieš tai langų angas apklijavę xps arba eps, taip reikės panaudoti labai minimaliai sandarinimo putų ir jos nesilies tiesiogiai su mūru, nes kaip žinia, šios putos po kelių metų toje siūlėje suyra nuo šalčio ir drėgmės, po to atsiranda problemos - langai prašąla.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Dėl metalo kampe: langą galima sumontuoti sienos išorėje, t.y. metalas liktų viduje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pagal projektą taip ir suprojektuota, kad metalinis profilis lieka namo viduje, o jis iš abiejų pusių apgaubia langas. Klausimas tik, kaip sandariai susijungs tie du langai per kampą. Dėl angokraščių apšiltinimo, kiek konsultavausi,tai nėra geras sprendimas, dėl to, kad sunku bus sugaudyti lango angos matmenis. Geriau iš abiejų pusių naudoti specialias lango sandarinimo juostas, kurios tas vietas gan gerai už sandarina ir montažinė putą nedūlėja.

      Panaikinti
  7. Kampinis langas turi kampinį profilį tam pritaikytą. vietoj putų, žinoma, galima naudoti ir tas juostas, tik jų kaina visai neviliojanti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Norėjau paklausti, dėl kokių priežasčių pasirinkai paprastą skiedinį blokelių mūryjimui, o ne plonasluoksnius klijus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesa pasakius nesilyginau kas geriau, ar klijai ar skiedinis, su kuo statybininkai buvo pripratę dirbti su tuo ir padarė.

      Panaikinti
  9. Labas,

    Gal nepaslaptis kur uzsakinejai saramas ir kas atliko muro darbus ???

    Ar esi patenkintas muro darbais ??
    p.s. gal meginai skaiciuoti? kaip pigiau uzsakyti saramas ar irengti jas vietoje ??

    AtsakytiPanaikinti
  10. Norejau pasiteirauti kur gaminaisi sąramas ir ar nesvarstei varianto lieti jas vietoje t.y. ant sienos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne nesvarsčiau. Tiesa pasakius, maniau, kad mūrininkai lies vietoje sąramas pagal konstrukcinius brėžinius. Pasirodo jie patys nusprendė užsakyti gamykliškai sąramas ir jas atsivežti. Kur užsakinėjo, dėja nežinau, mačiau tik užrašą, kad vežė iš Visagino.
      Objekte buvo liejama tik viena sąrama, kuri per klaidą buvo užsakyta per trumpa.

      Panaikinti
  11. su saramom taip pat turejau vargo, vilniuj ir kaune didelese gamyklose net nenori sneket arba kainas beprotiskas uzsikelia. proto ribose daro gelmesta, vievyje berods. pagamino ir atveze, jei is anksto susiderint tai ir transporta pigiau padaro. imetu linka, gamina jie ten viska
    http://gelmesta.lt/saramos/

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveikas,
    Jeigu pas tave sienos plotis 180 o kampinės sijos matmenys 120x120 vadinasi lango rėmui liko tik 60 mm? ar nesigavo pas tave taip kad kampiniai langai šiek tiek išsikišo iš angų į lauko pusę?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai taip ir gavosi, dalis lango rėmo išlindo už sienos.
      Iš principo darėm taip, kad palanginis atraminis lango profilis rėmėsi ant pačio sienos kraštelio.

      Panaikinti