2016 m. kovo 11 d.

Fasdo klijavimas klinkerinėmis plytelėmis 2

Šis įrašas gan stipriai pavėluotas, kadangi namo fasadą "Meldorfer" lanksčiomis plytelėmis dar užbaigiau klijuoti praeitų metų rugsėjo pabaigoje, tačiau dažnai sulaukiu skaitytojų laiškų, kad pakomentuočiau, ar esu patenkintas pasirinktu sprendimu, klijuoti sieną tokio tipo plytelėmis, ar plytelių kokybė po žiemos nepasikeitė, ar jos neteplios ir tt.
"Caparol" man reklamos nemoka, nors galėtų :)...
Galiu pasakyti, kad praėjo jau du metai (dvi žiemos) ir plytelės puikiai tarnauja, niekur niekas neatsiklijavo, plytelės nepakeitė savo spalvos, nors dalis plytelių buvo atviros pietų pusei ir saulė stipriai kaitino tas vietas. Žinoma, du metai, yra labai mažas laiko tarpas, kad įvertinti pilnai jų ilgaamžiškumą. Plytelės nėrą teplios, bei nebijo drėgmės. 
Šio tipo plyteles, man užrodė vienas pažystamas, kuris užsiima individualių namų statyba bei įrengimu ir savo objektuose dažnai klijuoja butent šio tipo "Meldorfer'io" plyteles. Norėjau padėkoti Jevgenijui už gerą patarimą, bei paskolintas plytelių žirkles, kurias ilgai negalėjau atiduoti, nes darbai gan gerokai užtruko.
Įdedu kelias nuotraukas užbaigto fasadinio namo įėjimo:
Reziumuojant, mano subjektyvi nuomonė dėl lanksčių "Meldorfer" plytelių:
+
  •  Plytelės yra lengvos, todėl joms nereikia specialaus fasado paruošimo (papildomas armavimas ir smeigiavimas, būtinas jei sieną klijuojate klinkerio plytelėmis);
  • Kruopštus, bet nesudėtingas  darbas, todėl šį darbą galite pasidaryti pats (reikia tik laiko ir kantrybės)
  • Lengvai karpomos, todėl nėra dulkių, kaip dirbant su klinkerio plytelėmis
  • Pakankamai nemažas spalvų pasirinkimas. Esant norui, gamintojas gali pagaminti jūsų atspalvio ir norimo dydžio plyteles. Tiesa tokių plytelių kaina yra kosminė :)
  • Yra kampinės plytelės, todėl kampai atrodo kaip tikra klinkerio plyta;
  • Plytelės plonos, todėl suleidžiant su kito tipo fasado apdaila nesigauna didelis perkritis. Dažniausiai klijuojant klinkerio plytelę, kuri buvo išpjauta iš klinkerio plytos ir prileidžiant ją prie struktūrinio dekoro tinko, matosi negražus plytelės kraštas. 
  • Šios plytelės neteplios ir neįgeriančios drėgmę
 -
  • Brangi kaina. Viso išklijavau apie 62 m2. Vieno 1m2 kaina gavosi 124Lt. Į kaina įėjo spec. gruntas, klijai, plytelės, bei kampinės plytelės. Kuo kampų turėsite daugiau, tuo brangesnė kvadrato kaina gausis.
  • Kruopštumas. Klijai yra labai teplus, todėl labai lengva plyteles išteplioti klijais. Klijai lengvai nusiplauna vandeniu, tačiau tai nėra lengva padaryti neištepliojus kitų plytelių.


14 komentarų:

  1. O tai kvadrato kaina pigesnė ar brangesnė už "tikras" klinkerio plyteles?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai gražiai žiūrisi parinkta spalva. Įsivaizduoju jas lengviau klijuot, tik Kaina labai didelė tikrai. Planuoju šią vasarą pirkti ir klijuoti savarankiškai klinkerio plyteles, taip pat bus kažkur apie 60m2. Kaina mano pasirinktų vokiškų plytelių bus maždaug per pusę mažesnė.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai įdomu bus pamatyti tavo įrašą, kaip seksis klijuoti tikro klinkerio plyteles.
      Beje, išsirinkai iškart gamintas klinkerio plyteles, ar pjaustysi klinkerio plytą? Kaip bus su kampais?

      Panaikinti
    2. Pasirinkau gatavas Fieldhaus klinkerio plyteles 9mm storio, nors yra ir 14mm kaip panaudojom kaminams, bet manau bus lengviau plonesnes ir klijuoti ir pjaustyti. Yra ir kampinių plytelių, tad dar nesumąsčiau ar jas pasirinksiu, nes ganėtinai nepigios vis gi nei eilinės plytelės.

      Panaikinti
  3. Mano giminaitis tikras klinkerio pliteles pats susiklijavo, niekada to nedarės, jau kokie 5 metai stovi be pokyčių, manau procese nėra labai didelio skirtumo.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Raimondai, ar nebandei lygintis kaip kainos pakito per pora metu nuo tavo pirkimo? as irgi mastau kazkuo panasiu apsiklijuot zona ties iejimu. Plyteles neteplios, o kaip del mechaniniu pazeidimu ( brukstelejimai ir pan)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. mechaniškai tikrai labai atsparios. Sakyčiau tas pats kas klinkerio plyta.
      Dėl kainų, nesidomėjau kokios dabar jos vaikšto

      Panaikinti
  5. O kokia šių plytelių sudėtis?Klinkeris tai suprantu,kad ilgaamžiškumas,ekologija...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kažkoks smiltainis maišytas su kažkokia chemija...
      gal geriau šį klausimą užduokite "Caparol'iui" :)

      Panaikinti
  6. Sveikas,

    Is isores apie lango perimetra pas jumi buvo sudeti plastikiniai ejot profiliai su tinkliuku (http://1.bp.blogspot.com/-NTSY8qEtdus/UFXCRXVnydI/AAAAAAAAAoI/ewIGhQAkPHE/s1600/IMG_7779.JPG).

    Kaip klijavote plyteles palei pat langa:
    1. Nulauzete ejot profilio issikisusia plastamasine dali ir kas toliau?
    2. Plytele atremet i lango rema AR tarp remo ir plyteles darete tarpeli kuri uzpidet tais paciais klijais, o gal naudojote besipleciancia juosta?

    Dekui

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveikas,
      taip, Ejot profilio juosta nulaužiau (ji ir skirta tam, kad priklijuoti apsaugine plėvelę, o vėliau ją reik nulaužti.
      Klijuojant plytelę, tarp lango ir plytelės likdavo apie puse centimetro tarpas, kuri užtepdavau tais pačiais klijais. Be abejo, prieš klijuojant užklijuodavau ant lango apsauginę popierinę juostą, tam kad lango neišteplioti.

      Panaikinti
  7. Čia visi aišku apie plyteles, o aš taip moteriškai ne į temą :)) - tačiau užkliuvo man, kad automobilis tiesiog po pastoge stovi - ar planuojate kažkaip patį įvažiavimą dengti kuo nors? Mano vyras taip pat užsidegęs palikti atvirą (gal čia madoj tokie dalykai dabar?), bet aš galvoju, kad jei jau pačiai mašinai tarkim ir nekenkia, tai bent dėl saugumo kokią tvorelę/roletą iš kokio plieno (suprask, tikrai joks vagis neįveiks :) norėtųsi uždėti..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai gražus fasadas . Ištikrųjų svajonių namas.

    AtsakytiPanaikinti