2016 m. birželio 17 d.

Svetainės baldai

Dar projektuojant namą, svetainėje buvo numatyta vieta, kur stovės akvariumas, todėl į tą vietą buvo atvesta kanalizacija akvariumo vandens keitimui, bei vandens papildymui. Virš numatytos akvariumo vietos, sumontuotas "Panasonic" 3,5kW kondicionierius, kuris karštą vasaros dieną atvėsins ne tik žuvis, bet ir namo šeimininkus :)  Grindys toje vietoje taip pat buvo sustiprintos, nes buvo lietas storesnis betono sluoksnis. Išsamesnis akvariumo įrengimo aprašymas bus atskiroje temoje:
Akvariumo spintelę, kaip ir TV spintelę, nusprendėme užsakyti pas tą patį baldininką Algį, kuris mums įrenginėjo virtuvės , bei tambūro baldus.
Kaip ir visada, nubraižėme baldų eskizus, parodėme Algiui norimus pavyzdžius, pasiderėjom dėl kainų, terminų ir sukirtom rankom dėl indaujos, TV spintelės, bei spintelės po akvariumu. Visus šiuos baldus gaminome ąžuolinius ir beicavome pagal pasirinktą spalvą.
Interjero spalvom pilnai rūpinosi mano žmona Lilija, kadangi aš pats nebeturiu nei kantrybės nei noro rinktis iš tokio didelio palėtės spalvų pasirinkimo.
Montuojama akvariumo spintelė:

Akvariumo viršuje bei apačioje, kad paslėpti akvariumo gruntą bei vandens liniją ant stiklo klijavome medžio lukšto beicuotas juostas, tokios pat spalvos, kaip ir patys baldai:
Akvariumo ilgis 1,5 metrų, o pats baldas 2 metrų.
Toliau montuojame TV spintelę:
Audio ir video įrangai pajungti, galinei TV spintelės sienoje paliekamos ertmės. Tiesa, vidurinėje spintelėje palikome per mažai vietos, todėl laidų pajungimas yra gan komplikuotas, nes vos telpa rankos per visus laidus.

 O čia indaujos montavimas. Virš indaujos montuojamas Algio gamintas veidrodis:
Nors baldininkas minėjo, kad gali pagaminti valgomojo stalą bei kėdes, bet mes nusprendėm šiuos baldus ieškoti naudotus ir juos restauruoti, bei pritaikyti prie savo spalvų. Žmona gan greit surado skelbimuose tokį stalo komplektą, kurio mes ir ieškojome, t.y. kad būtų su išraižymais bei kėdės turėtų porankius. Baldai buvo Marijampolėje, todėl net gyvai nematę pagal nuotraukas nupirkome šiuos baldus (valgomasis stalas, bei šešios kėdės) už 1761Lt:
Nors baldų kokybė buvo labai gera, jų spalva mums visiškai netiko prie mūsų svetainės interjero, todėl sutarėme su "Rumšiškių baldais" ir iškart nuvežėm iš Marijampolės pas restauruotojus.
Kėdžių gobeleną parinkome tokį pat, kaip mūsų svetainės sofą. Tiesa, kadangi sofos gobelenas buvo kažkoks ekskliuzyvinis, tai mums jo niekur kitur nepavyko nupirkti, tik pas tuos pačius svetainės sofos gamintojus, kurie už kelis metrus medžiagos labai nemažai norėjo pinigų. Finale stalas su kėdėmis mums kainavo apie 5000Lt, o tai gavosi du kartus pigiau, nei bučiau pirkęs panašaus stiliaus stalą naują.
Štai kokį gavome rezultatą:



Bendras valgomojo su svetaine vaizdas:
Sofą bei du violetinius fotelius pirkome "Baldų rojuje".
Šviestuvas kažkada seniai atsivežtas iš Turkijos, rado vietą svetainės poilsio zonoje:

Jei kam reikia, tai baldininko Algio kontaktai: tel. 868474178. Rekomenduoju.

8 komentarai:

  1. nemažai stalas su kėdėmis kainavo, bet kai kalba eina apie statybas, vargiai rasi žmogų kuris bent jau kurnors būtų neprašovęs ir permokėjęs. Man gal net rankos pirštū neužtektų skaičiuojant visus prašovimo atvejus.
    Spalvų pasirinkimas tikrai ne vyrų reikalas, kai žmonos tam rodo tiek iniciatyvos :).
    Gražūs baldai ir akvariumas, nor kai buvo jam net pamatai sustiprinti, tikėjausi didesnio :).
    Kiek laiko jau baldai stovi?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ratuizai, matau, kad X karta vis dar litais skaiciuoja:) Is asmenines patirties - saugok stiklus, kai valysi juos, kad nesusibraizytu. Pradzioje nesusimasciau, tau turiu du riebius ibrezimus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. žinau, kad galima stiklą subraižyti, jei akmenukas papuls po stiklo valymo magnetu.
      Dėl skaičiavimo litais, tai rašiau kainas litais, nes dar pirkom litais. Visi šie baldai jau stovi daugiau nei metus, tik įrašas atsirado gan pavėluotai.

      Panaikinti
  3. Gaila - toks gražus medis uždažytas.
    Bet gavosi dar gražiau! :)
    Ant tokių vasara patogu sėdėt kojas susidėjus - ne bajoriškai :)
    Akvariumas... Pas mus irgi panašus numatytas. Bet jokio supratimo apie tai neturim. Pradėsim nuo mažesnio aišku. Klausimas: kiek valandų per savaitę saviškiam skiri priežiūrai? Ar tai reiklu?
    Klausimas 2: koks akvariumo apšvietimo režimas? Visad? Tik dieną? ar kada panorėsiu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. dėl akvariumo, kaip ir minėjau, bus atskira tema, nes čia gan stipriai teks išsiplėsti tą temą :)
      Dėl laiko, į dieną skiriu apie apie 5min. įdėti žuvims maisto ir įpilti trąšų. Vieną kart į savaitę reikia skirti apie valandą vandens keitimui ir ravėjimui,tačiau būna, kad ir mėnesį prie jo neprieinu.
      Dėl apšvietimo - šviečia 8 val. per dieną.

      Panaikinti
  4. ...nuodeme, taip subtiliai inkrustuota stalvirsi -paskandinti daze....

    AtsakytiPanaikinti
  5. O gi kada sulauksime atskiros temos del akvariumo? Labai aktualu:)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, Raituzai, kaip gauti jusu kontaktus?

    AtsakytiPanaikinti