2013 m. rugsėjo 22 d.

Pirma patalpa užbaigta

Taip, jau turiu name pirmą beveik užbaigtą  patalpą t.y. lauko sandėliukas. Suklotos grindų plytelės, nuglaistytos ir nudažytos sienos ir lubos, sumontuoti baldai, susukti šviestuvai. Liko tik padaryti prieduobei pakeliamą grindų dangtį, bet tai planuoju padaryti jau kitais metais.
Žemiau keletas nuotraukų chronologijos tvarka.
Prieš tinkavimą:
Gipso lubų montavimas. Montuojame iš žalio (drėgmei atsparaus gipso):
Nuotraukoje matome liuką į palėpę. Šioje vietoje nusprendžiau pataupyti ir vietoj normalių palėpės laiptų įsigijau "Senukuose" kažkokio neaiškaus Lenkiško gamintojo "Radex" laiptus. Šie laiptai yra tragiškos kokybės, tarpinės nesilaiko, uždarymo liežuvėlis stringa ir toje vietoje, kur liežuvėlis įvažiuoja mediena jau įskilusi ir bet kada gali nulūžti, uždarymo dangtis visas susibangavo, nors drėgmės sandėliuke nebuvo labai daug. Bučiau primokėjęs 100Lt ir tikrai manau bučiau įsigijęs kokybiškus "Fakro" gamintojo laiptus. Deja, šis nesusipratimas jau sumontuotas ir nebėra nei laiko nei noro jo keisti...
Nudažytos sienos ir lubos:

O čia sumontuoti mediniai stelažai, kuriuos įsigijome naujoje "IKEA" parduotuvėje.

Šie "IVAR" stelažai patiko todėl, kad lengvai susirenka ir buvo gan nemažo aukščio t.y. net 226mm aukščio. Lentynos 30cm pločio buvo padarytos iš neapdorotos medienos, tai visą medieną papildomai alyvavome, kad ilgiau tarnautų.





11 komentarų:

  1. Atsakymai
    1. Komplektas apie 1100Lt.
      Šiaip, kaina priklauso nuo to, ka komplektuoji.
      1vnt. lentynos 25Lt
      1vnt. vertikalaus stovo 80Lt.
      taip ir susidare nemaza sumele...

      Panaikinti
  2. Atsakymai
    1. Liko tik savo statybinį kioską atlaisvinti, nes jau laukia jo klientas...
      Dviračiai dar šiek tiek palauks :)

      Panaikinti
  3. Pakilimas prie slenksčio slidus atrodo, kažin ar labai geras sprendimas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. norėjau, kad nebūtų slenksčio, todėl paskutinę plytelę sukėlėme. Taip bus lengviau įstumti žoliapjovę.
      Šiuo metu nepastebėjau, kad būtų slidu toje vietoje.

      Panaikinti
  4. Sveiki,
    mano vardas Mindaugas, aš atstovauju FAKRO koncerną Lietuvos rinkoje. Mus suintrigavo Jūsų įrašas ir asmeninė patirtis dėl palėpės laiptų pasirinkimo. Mes esame pasirengę Jums padovanoti šiltus ir kokybiškus FAKRO palėpės laiptus su komplektacija ir nemokamu sumontavimu. Mainais prašytumėme leidimo naudoti jūsų asmeninę patirtį FAKRO reklamos tikslais. Jeigu pasiūlymas domina, dėl detalių galėtumėme susitarti tiesiogiai: p.atstovas@FAKRO.pl mob.tel.nr.: +370 652 26830

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki Mindaugai,
      labai dėkui už šį pasiūlymą. Esamus dabartinius laiptus tikrai nebenoriu keisti, nes atsiranda nemažai ardymo darbų t.y. laužyti gipso lubas, gan sunkiai butų demontuoti laiptus, vėliau viską glaistyti ir tt.
      Bet, aš dar planuoju montuoti palėpės laiptus į automobilių pastogę, taigi Jūsų pasiūlymu padovanoti laiptus visai pasinaudočiau ir aprašyčiau savo dienoraštyje.

      Panaikinti
  5. Sveiki,
    mums tinka Jūsų variantas. Persiųskite savo kontaktus el.paštu Lietuva@FAKRO.pl

    AtsakytiPanaikinti
  6. Sveiki, labai smalsu, kaip su tais Fakro laiptais į palėpę? Montavot? Pasiteisino? Neišlingavo? Kažkaip šiuolaikiniame pasaulyje sunku su daiktais pasidarė, gali mokėti daug, o gausi šūdą, bet gali mokėti pigiau ir gausi gerą kokybę. Galėtų būti kažkoks standartas numatytas, kurio neatitikus tavo prekės nebūtų galima realizuoti Lietuvoje ir pan.. PVZ.:
    Nueinu Norvegijoje į parduotuvę ir nusiperku pieno. Visi supras, kad nusipirkai gero pieno, nes ten bus tik 1-2 rūšys pieno (kurios atitinka visas įmanomas ir neįmanomas normas). Tuo tarpu męs turime matyt daugiau nei 50 pieno rūšių ir nežinai žmogus ką rinktis...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveiki Mindaugai,
    taigi pas mane sumontuoti "Radex" palėpės laiptai. Šlamštas paskutinis, o ne laiptai.
    Dėl "Fakro" laiptų, kur buvo siūlomi į automobilių pastogę, kažkaip "Fakro" dingo ir daugiau nebesiūlė laiptų. Taigi taip ir likau be pastogės laiptų ir laipioju ten su kopėčiomis :)

    AtsakytiPanaikinti