2013 m. rugsėjo 29 d.

Stumdomos durys

Esame suplanavę virtuves durys į svetainę padaryti stumdomas pasislėpsiančias sienoje. Nors pačios durys atsiras dar negreit, visus mechanizmus reikia jau susimontuoti dabar. Durys bus tik kabinamos ant viršutinio bėgelio, grindyse nebus jokio bėgelio.
Nupirkau du komplektus stumdomų durų mechanizmus, kurių komplektą sudaro:
-aliuminio bėgelis, kuriuo važinės pakabintos durys;
-ratukai su guoliais, kurie atlaiko durų svorį iki 85kg;
-du stabdžiai, į kuriuos remsis atidaromos/ uždaromos durys. Iš principo, šių stabdžių būna labai įvairių t.y. su švelniu durų pritraukimu nuo 2cn- iki 10cm ir tt, nuo to, kaina labai stipriai kyla;
-apatinis durų nukreipėjas, kuris neleidžia durims siubuoti;
- tvirtinimo kronšteinai.
Taigi, virš pertvaros ir durų angos buvo sumontuotas aliuminis bėgelis. Iš medinių balkių pasidariau durų imitacijas, kad jų pagalba galėčiau sureguliuoti ir sumontuoti durų stabdžius.
Stabdį reikia sumontuoti taip, kad atidarius durys jos visos nesulystų į sieną, o liktų apie 10cm, durų toje vietoje bus sumontuojamos įleidžiamos rankenos.
Kadangi sumontavus kitą pusę pertvaros prie angos bus labai sunku prieiti, tai toje vietoje siena buvo nuglaistyta ir jau išdažyta.
Sumontuoti antrą pertvarą buvo ne taip jau lengva. Esme tame, kad iš vidinės angos pusės su suktuku neįmanoma prieiti, todėl visą pertvarą surinkom ir nudažėm dar nesumontuota į vietą ir tik paruošus ją įstatėme ją į vietą:

Sumontuota pilnai pertvara:





7 komentarai:

  1. Šauniai atrodys, durys bus stiklinės? Kur užsakinėsit?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ne, rėmas tai tikrai bus medinis, o durų vidus dar nežinau, arba stiklas, arba pintas medinis tinklas.
    Durų gamintojas dar nepasirinktas, bet svarstom apie "Ąžuolo pynė" arba "Medžio stilius" gamintojus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomu,
    koks ilgis tos stumdomos sistemos, kiek kainavo maždaug?
    Pas save irgi galvojau daryti, anga 1.5m pločio, bet norėjau daryti vienas duris, ne dvigubas, įdomu, koks max plotis gali būti vienų durų?
    beje tas bėgelis būtinai prie lubų tvirtinasi, ar galima ir prie sienos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Angos plotis pas mane 1,6m. Profilio ilgis yra apie 3,2m, jis gali būti iki 6m ilgio (tokio ilgio yra profiliai).
      Durų plotis manau gali būti irgi be kokio pločio, svarbu neviršyti svorio leidžiamo guolių apkrovai, na ir pagal dizainą reikia pagalvoti ar 1,5m pločio vienos durys bus gražios.
      Šis virtuvės durų mechanizmo komplektas man gavosi apie 300 Lt.
      Profilį galima tvirtinti ir prie sienos, tam yra naudojami spec "L" formos laikikliukai. Juos aš taip pat esu įsigijęs, kuriuos naudosiu miegamojo drabužinės durų įrengimui. Ten profilis tvirtinsis prie sienos.

      Panaikinti
  4. beje, o kaip dėl sandarumo, ar būna kokių tarpinių (tarp durų ir sienos), kad kažkiek pagerintų garso izoliaciją? Nes aš noriu tokias duris dėt dėl garso nors minimalios izoliacijos (atskirti svetainės zoną nuo miegamųjų, aišku miegamieji kambariai turės savo normalias duris).
    jei ne paslaptis, kokio gamintojo sistema?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Laba diena, nezinau, ar dar aktyvus sis puslapis, bet, gal galite isduoti , kur pirkote visus mechanizmus? Man imone siulo uz eur is uzsienio siustis - lygiai tokiam paciam sumanymui, kaip jusu, t.y. stumdomos durim i siena.... pff...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pirkau "Top spinos". Vienų durų mechanizmo kaina mokėjau 157 lt.

      Panaikinti