2016 m. vasario 13 d.

Fauga ir jos garantijos...

Jau ne karta įsitikinau, kad kuo gaminiui suteikiama ilgesnė garantija, tuo gaminys arba įmonė yra mažiau patikima.
Kažkada, buvo nusipirkęs "Beko" šaldytuvą,  kuriam buvo suteikta 5 metų garantija, po pusmečio jis pradėjo garsiai veikti, bet deja, garantinio taip ir neprisišaukiau, pardavėjas minėjo, kad tai normalus jo garsas.
Vėliau pirkau kompiuteriui kietą diską "Seagate" su didesne nei standartinė duodama garantija t.y. pirkau brangesni su 36mėn. garantija kietą diską, tikėdamasis, kad jis patikimesnis ir šimtas metų kaip jis nesuges. Deja, po dviejų metų jis sugedo ir praradau visus savo duomenis. Tiesa garantiniam jį pakeitė ir davė naują, tačiau be mano prarastų duomenų.

Dabar susidūriau su "Faugos" langais, kuriuos pirkau savo namui. Kai pirkau juos 2012m. gavau gaminius, su kuriais davė ir garantinį taloną. Jame rašoma, kad garantija galioja:
PVC rėmams ir stiklo paketams - 5 metai;
Furnitūrai - 10 metų   :)
Montavimo darbams 5 metai.
Taigi, praėjus ne pilniems 4 metams, pagalvojau reikėtų pasinaudoti šios rimtos firmos garantiniais įsipareigojimais ir išsikviesti, kad pareguliuotų langus ir duris. Nieko rimto su mano langais ačiū dievui neatsitiko, kadangi reikėjo pareguliuoti įėjimo duris, o taip pat slankiojančias pasėdusias terasos duris.
Mano dideliam nustebimui, pradėjus ieškoti "Faugos" garantinio serviso, neberadau "Faugos" atstovų Vilniuje.
Pasiskambinus į gamyklą, kuri randasi Mažeikiuose, man atkirto, kad "Fauga" užsiima tik gamyba ir fiziniams asmenims jokių paslaugų neteikia. Paminėjo, kad mes matyt pirkom langus ir UAB "FaugaLT", kuri yra visai skirtinga įmonė nei jie, į kurią ir turėčiau kreiptis. Pasikėliau visus pirkimo dokumentus ir ten aiškiai matau, kad pardavėjas yra UAB "Fauga" ir jokio LT ten nėra, tačiau man aiškiai davė suprasti, kad jokių garantijų neturėčiau net tikėtis. Jie pasiūlė tik duoti montuotojo kontaktus, kuris neva už pinigus gali atvykti į objektą ir viską sureguliuoti. Kadangi, gedimas buvo visiška smulkmena, nenorėjau sau nervų gadinti, tai pasiskambinau meistreliui, kuris atvyko ir viską šauniai sureguliavo už 25 Eurus. Durys ir langai darinėjasi kaip nauji.
Pasidomėjęs daugiau, kas gi įvyko su taip garsia "Faugos" įmone, radau labai daug neigiamų atsiliepimų, kur žmonės stipriai nukentėjo sumokėję nemažus pinigus (norint gauti papildomą nuolaidą, kiek pamenu rizikavau mokėti net 80% visos sumos avansu), taip ir negavo savo užsakytų gaminių. Atvykęs meistriukas, pasirodo yra tas pats "Faugos" buvęs atleistas darbuotojas, kuris skundėsi, kad atleidus pinigų jis taip ir neatgavo.
Pasirodo 2013m įmonė buvo padalinta į dvi įmones UAB "FaugaLT" ir UAB "Fauga". "FaugaLT" toliau priiminėjo iš žmonių užsakymus, kur vieną dieną gražiai užsidarė nusinešdama gyventojų pinigus. Taip įtariu, įmonė pasidarė tyčinį bankrotą ir įmonės savininkai išsiplovė pinigus.

Taigi, šios istorijos moralo esmė yra tokia. Kadangi šiais laikais internete galima labai lengvai rasti informacijos, tai prieš perkant brangesnį daiktą (ir netik) nepatingėkit paieškoti atsiliepimų apie tos įmonės gaminius ir paslaugas. Radus neigiamos info, gal būt verta kreiptis į kitą, šiek tiek brangesnį, bet patikimesnį tiekėją...

19 komentarų:

  1. Kas blogiausia - pavyzdziu begale:as buvau uzkliuves su
    Zaibo ratas / zaibo ratas vilnius

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pirkom iš PL langus, patys įstatėm, patys ir pareguliuojam prireikus. Sutaupėm tikrai nemažai, garantijos jokios nesitikėdami ateityje, bet tikrai langai neprastesni nei Faugos ar kitų gamintojų...
    Jei sumoki daugiau nereiškia kad neišlys brokas vėliau, kai garantija pasibaigs.
    Aišku malonu, kai firma sąžiningai atlieka visus savo įsipareigojimus brangindama savo klientus ir tu nesijauti permokėjęs :) Bet vis gi nieko ten sudėtingo nėra langų reguliavime...

    AtsakytiPanaikinti
  3. O aš nesiryžau vežtis iš Lenkijos, kažkaip pasirodė pernelyg rizikinga, keli dideli vitrininiai langai - ne taip juos paprasta įstatyti atrodė. Bet iš tiesų tai užsisakiau ten, kur su pažįstamų rekomendacijomis buvo... kol kas viskas tfu tfu tfu gerai

    AtsakytiPanaikinti
  4. na aš neseniai iš vieno privatininko norėjau balkoną įsistiktlinti, tai taip ir dingo su 100 eur avansu. pasidomėjus pas antstolius sužinojau jog skolingas visiems ir visur. vienas iš daugelio. avanso sistema dabar jau nebetikiu. yra normalių firmų, kurios ir be avanso visus darbus atlieka už panašią kainą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū dievui, kad dar neteko (tikiuosi ir neteks) susidurti su tokiais aferistais.
      Kas liečia "Faugos langų kokybe esu tikrai labai patenkintas. Langai sandarus ir šilti. Vat įėjimo duris, tai turi daug trukumų, t.y. peršąla spynelė ir slenkstis. Sekantį kart ieškočiau šiltesnių durų, tačiau kaip suprantu, tai nelengva užduotis susirasti šiltas ir už įkandama kaina lauko duris.

      Panaikinti
  5. Aš irgi langus ir duris stačiausi "Fauga",langų kokybe tikrai esu patenkinta, bet įėjimo durys galiu paantrinti bėda t.y pučia vėjas per spynelę, reguliuoti reikia(viršus duru išsikreipė)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Faugos ir mano langai "FAUGA Prestige" 76mm rėmas, varčia 84 mm. Montuoti 2012 pavasari. Montuojant du langus buvo siek tiek perspausta. To pasekoje atsirado 1mm tarpelis (remas issiskyre). Tai pamaciau po visu apdailu jau gyvenant. Su hermetiku problema isprendziau. Siaip pacius langus vertinciau 8 is 10 balu.

    AtsakytiPanaikinti
  7. O tai kokius tiekėjus pasiūlytumėte? Aš net neįsivaizduoju kiek turėtų kainuoti pirties irengimas. Manau, kad jau būtų pats laikas ją įsirengti, bet kai nežinau realios sumos, nelabai dar galiu spręsti kažką...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. julijasic - su tokia pigia savo puslapio reklama, ne manau, kad prisišauksite pirties įrengimo klientų.
      p.s. sekantis TOKIO tipo komentarai, su paslėpta reklama bus trinami iškart!!!

      Panaikinti
  8. Žinoma istorija. Ten ir daugiau klonų buvo, pavyzdžiui, Šiaulių Fauga, Panevėžio Fauga, Kauno Fauga... Daugumai dabar iškeltos bankroto bylos. Versle tai vadinama rizikos išskaidymu. Deja šio išskaidymo karčius vaisius kartais tenka krimsti užsakovams arba tiekėjams. Bet šiuo atveju tik smulkmenos. Vienas pažįstamas kiek rimčiau užskrido, dabar stovi kreditorių eilėje...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki Raituzai,
    Pas mane, taip pat UAB "Fauga" langai (prestige modelis) ir garantinis dar galioja. Gal galit parašyti kontaktą žmogaus, kuris jums pareguliavo langus? Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  10. Sveiki dar karta. Tai duosit kontaktus ar reikės skambinti Gintarui Kandroškai (arba Virginijui Gumbaragiui- dabartiniam "Pakmarko" bendraakcininkui) - buvusiam pagrindiniam "Faugos", "Faugos LT", "Langų Panorama", dabartiniam "Namo Harmonija" bendraakcininkui (ko labai nenoriu daryti)? Ačiū:).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,
      paieškosiu kontaktą, tačiau tuo kontaktu rūpinosi žmona ir kol kas nelabai randu to darbininko kontakto.
      O kam gi jo taip prireikė? Paskambinus i Faugą, jie patys ir nukreipė pas ta žmogelį.

      Panaikinti
  11. del seagate disko. Naivu yra manyti, kad nusipirkus kietaji diska uz jame esancius duomenis yra atsakingas gamintojas -sugedimo atveju. Kiekvienas klientas nusipirkes kietaji diska uz jame saugoma informacija atsako pats. Apsisaugoti nuo duomenu praradimo yra daromos duomenu "atsargines" kopijos, kuriu pagalba sugedus diskui galima atstatyti duomenis i naujaji. Taip beabejo atsarginems disko kopijoms yra reikalingas papildomas diskas. 2 budai:1.(naudojamas daugiau serveriuose) imi 2 diskus sujungi juos i Raid1 masyva(aparaturiskai arba programiskai),diskai vienas kita perdengiai ir sugedus vienam, 2-ajame informacija lieka, belieka pakeisti diska nauju. 2. paprastesnis budas: imi softa veeam endpoint one, isidedi i pc 2 fizinius diskus ir i viena is ju sio nemokamo softo pagalba darai viso disko backup kopijas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, Remigijau, Jus visiškai teisus. Tačiau nemanau, kad daug namų vartotojų daro RAID masyvą.
      Paprasčiau matyt, brangius failus įrašyti į HDD ir jį laikyti atsijungus ir tik esant reikalui pasijungti.

      Panaikinti
  12. p. Raituzai, praėjo nemažai žiemų su langais sumontuotais į angą, o ne apšiltinimo sluoksnyje. Ar kokį nors blogą atsiliepimą galite pasakyti? Šiuo metu esu giliam mąstyme dėl montavimo. Visi tie mediniai rėmai pakabinti ant kampuočių manęs nevilioja..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ne, dėl langų blogų atsiliepimų neturiu. Langai šilti ir niekad nerasojo.
      Dėl kampuočiu nepergyvenčiau, tam jie ir pritaikyti, todėl niekur tie langai nedings, jei gerai bus sumontuota.

      Panaikinti