2014 m. balandžio 18 d.

Virtuvės įrengimas

Virtuvės baldus užsisakėme pas nestandartinių baldų gamintoją vardu Algis. Jo kontaktus gavau iš bendradarbės, kuri ji ir rekomendavo. Virtuvės baldus gaminome iš MDF dažytos baltai plokštės, o durelės buvo filinguojamos. Stalviršis buvo pasirinktas kuo natūralesniu medžio spalvų, rezultatu ir ir baldų kokybe likome labai patenkinti.
Taigi, vieną dieną, praėjus po užsakymo 5 savaitėms, suvažiavo visi baldai ir svetainė buvo visa užversta virtuvės baldais:
Iš pradžių buvo montuojamos apatinės visos spintelės. Mechanizmai pasirinkti "Blum'o"
Virš lango romanetės pritvirtinimui buvo pagamintas dekoratyvinis plintusas, toks pats, koks buvo daromas plintusas virš pakabinamų spintelių:
Ten, kur buvo kampas ir susijungė du stalviršiai, buvo padarytas gražus suleidimas. Jokio plintuso toje vietoje mes nenorėjome. Siūlė buvo užtepta silikonu:
Čia pilnai sumontuota visa virtuvė, liko tik suklijuoti plyteles tarp viršutinių spintelių ir stalviršio:
Plautuvę pasirinkome juodo granito spalvos gamintojas "franke". Kažkodėl daugelis gąsdino, kad ant juodos spalavos labai matysis nešvarumai ir kalkės, tačiau kol kas labai gerai ši kriauklė valosi, o ir purvo ant jos nelabai ir matosi (name nėra pastatytas vandens minkštinimo filtras).
Čia galutinis virtuvės vaizdelis. Visais brėžiniais ir virtuvės projektavimu užsiėmė mano žmonelė Lilija:

Žinoma, naujoje orkaitėje išbandėme kaip kepa"dorado"  žuvis, vos neprarijau liežuvio.....    :)



32 komentarai:

  1. labai grazi virtuve - nuostabiai priderinot prie interjero, tokia sviesi ir jauki... manau daug skanaus maisto bus ten gaminama :) Labai geras sprendimas orkaite padaryti kiek auksciau - taip patogiau nei zemai, po kaitlente ja irengti. Visai noreciau pasiimti ateiciai meistro kontaktus :) O jeigu ne paslaptis- vien baldai, be irangos, kiek mazdaug jums kainavo?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai gražiai atrodo fasadai ir stalčių daug, patogu! Tik kriauklę arčiau viryklės daryčiau, kad nereikėtų šeimininkei su puodais baleto šokt po visą virtuvę :)
    O stalviršį iš natūralios medienos ar laminato rinkotės? Man reikėtų meistrelio kontaktų jei negaila, virtuvę jau turiu, tik stalviršio dar trūks :)
    Dėkui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. stalviršis yra iš laminato, bet gan naturaliai atrodo.
      Dėl kriauklės ir viryklės atstumo, nežinau, iš pradžių manėm, kad labai daug lakstyti reikės iš kampo į kampą, bet ten gaunasi nepilni du žingsniai, tikrai diskomforto dėl to nejaučiame.

      Panaikinti
  3. aga, zmona irgi virtuve "uzskaite" :)
    tik sukritikavo matomus ranksluoscius ir virykle toli nuo kriaukles/saldytuvo..
    ir zinoma topinis klausimas- kiek kainavo? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. na, kad su rankšluosčių kabyklą, nelabai kitaip sugalvosi, nes nesinori šlapiomis rankomis atidarinėti kokias nors dureles ir jas teplioti.

      Panaikinti
  4. dar norejau paklausti - o kampuose irenginejote kazkokius stalcius-karuseles, ar palikote paprastai? nes tos karuseles aisku patogu, bet kiek zinau brangoki mechanizmai? ir jeigu paprastai palikti - ar labai nepatogu buna ir ar labai gaunasi neisnaudota erdve?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. taip, stalčiai karuselės yra patogu, bet jos, jei imti geras, kurios išnaudoja pilnai kampo erdvę yra labai brangios.
      Mes nedėjome nieko, kampe įrengtos kelios paprastos lentynos.
      Ten laikome visokius ilgalaikio saugojimo daiktus, kaip kombaino detales, stiklainius ir tt. Tikrai patogu ir dėl to, kol kas nejaučiame kažkokio nepatogumo.

      Panaikinti
  5. Labai grazi virtuve, planuose ir as tokia panasia isivaizdavau. Tik ar as nematau ar nera virs kaitlentes garu surinktuvo? Ar jis imontuotas i ta virsutine spintele? Juk puodai garuoja ir manau tai reikalingas daiktas..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, dėkui.
      Apie virtuvės gartraukį yra atskira tema:
      http://raituzonamas.blogspot.com/2014/01/virtuves-gartraukis-su-isnestu.html

      Panaikinti
  6. Sveiki,

    Šiuo metu kaip tik labai ieškome kas galėtų padaryti virtuvės baldus. Gal galėtumėte duoti Algio kontaktus ? Jeigu nenorite viešai, tai gal galėtumėte parašyti į paštą arturas.gudynasETAgmail..com

    Būčiau labai dėkingas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,
      išsiunčiau Algio kontaktus Jums į emeilą.
      Perduokit linkėjimus nuo Raimundo iš Gulbinų :)

      Panaikinti
    2. Sveiki, gal būtų galima gauti šio meistro kontaktus ir man? el paštas: justys6267@gmail.com

      Panaikinti
    3. Laba diena, labai graži Jūsų virtuvė, gal galėčiau ir aš paprašyti šio meistro kontaktų. Mano el. pastas ceslavyte@gmail.com

      Panaikinti
  7. Ratuizai, ir man virtuves kontaktus, bei plius minus kaina uz ilgini metra (apacios bei virsaus).

    Isankstinis dzidzingas dekui.

    Laurynas

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na, Jūsų virtuvės dizainas iš tiesų labai gražus. Perskaičiau kone visus Jūsų blogo įrašus. Patinka išsamumas. Auksinės rankos.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dėkui Brigita už gerą žodį :)
    Jūsų įdėta nuoroda į Jūsų puslapį taip pat labai įdomi ir radau ten labai gražių virtuvės įrengimo pavyzdžių.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Labai grazi virtuve. Labai viskas dera tarousavy. Gal atsimenat kokio gamintojo ir koks pavadinimas stalvirsio plokstes?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Kaip idomiai ir graziai suklijuotos plyteles!!! Gera mintis ;)) ir visa virtuve super, tos zmonos turi gera skoni ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Sveiki :) labai zavi virtuve! Jeigu nesunku, gal galite atsiusti virtuves baldu gamintojo kontaktus? raimonda.ardesign@gmail.com aciu labai labai!!! :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. jankevicius.d@gmail.com Algio kontaktų prašau.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,
      idedu Algio kontaktus, nes labai jau daug uzklausimu gaunu del sio meistro :)
      tel. Algis tel.868474178

      Panaikinti
  14. Laba diena,
    įsikūrinėjame namus ir su vyru sekame Jūsų blogą - neatsistebiu, kaip žmonės sugeba taip sklandžiai viską aprašyti - jau nekalbu apie sugebėjimą pačiam dar ir atlikti tuos darbus!
    Kadangi galvojame apie virtuvės etapą savo namuose, norėjau pasiteirauti, kaip Jūsų virtuvės baldai laikosi šiai dienai, po beveik poros metų eksploatacijos. Ar neišlindo kokie trūkumai, brokai? Gal turėtumėte kokių patarimų virtuvės projektavime, t.y. ką darytumėte kitaip, ar į ką labiau kreiptumėte dėmesį?
    Ačiū iš anksto!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,
      virtuves baldai laikosi labai gerai. Esam viskuo, patenkinti. Gal būt nelabai patenkinti AEG orgaite, kadangi ji kažkaip keistai kepa t.y. vienas šonas labiau apkepa nei kitas, todėl tenka gaminį apsukti.

      Panaikinti
  15. Sveiki,

    Ga galėtumėt pasakyti iš kur pirkote plyteles į virtuvę?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Atsakymai
    1. Sveiki,
      grindų plyteles pirkome IRIS'e, o pačios virtuvės sienų plyteles pirkome medžio centre, parduotuvės nepamenu.
      Įpjautos juodos mozaikos yra visai iš kitur, tiesiog priderinta.

      Panaikinti
  17. Moderniai ir stilingai atrodanti virtuve , turite gera skonį . Skolinuosi ir as baldu meistro numerį , idomu koks platus jo gaminamu baldu pasirinkimas yra siūlomas . Sėkmės

    AtsakytiPanaikinti
  18. Super virtuve.panasia noreciau..gal galima suzinoti kiek toks grozis jums kainavo?

    AtsakytiPanaikinti
  19. Super virtuvė atrodo, tokia labai jauki ir viskas patogiai išdėstyta :) Dar tik turiu klausimą dėl kaitlenčių - kokią būtent pasirinkote? Aš renkuosi dabar iš AEG kaitlenčių https://www.elektromarkt.lt/lt/buitine-technika/imontuojama-technika/kaitlentes/filter/gamintojas-1/432, būtų įdomu kokie jūsų atsiliepimai, ar turit kokios nors technikos iš AEG?

    AtsakytiPanaikinti