2012 m. liepos 12 d.

Kaminas

Pagaliau man sumontavo židinio ir lauko židinio kaminą. Pirkau dvigubą Schiedel "Rondo Plus 200+180" kaminą. Kaminas buvo montuojamas lauke prie sienos, vidaus židiniui bus 180mm keraminis kaminas, o lauko židiniui planuoju pajungti 200mm skersmens kaminą. Bendrasis kamino aukštis 5,33m. Kaminą montavo "Židinių meistrai".
Kamino uždengimui yra naudojama betoninė plokštė+nerūdijančio plieno uždengimo konusai:

Pats kaminas yra sudarytas iš tokių keraminių indėklų:

Kondensato surinkimo keraminis indas:
Pilnai sumūrytas kaminas:
Kadangi kaminas virš stogo iškils nemažai t.y. apie 2,5m, tai kamino sutvirtinimui, buvo panaudoti metaliniai kampuočiai, kurie buvo pritvirtinti prie sienos. Taip pat, į kamino kampus buvo įleistos armatūros su skiediniu:
Į namo vidų kaminas įeina su 90 laipsniu trišakiu. Nuotraukoje, dar neužbaigtas mazgas t.y. bus įdėtas plieninis indėklas apšiltintas priešgaisrine izoliacija.


Dėja nenumačiau vienos problemos t.y. apžiūros dureles sumontavome kamino abiejose pusėse, bet pasirodo neįvertinau, kad sienos bus dar apšiltinamos 200mm šilumos izoliacija, o tai reiškia, puse durelių bus uždengta izoliacija. Dabar suku galvą, kaip šį mazgą geriau išspręsti.
Vidaus židinio kapsulę esame daug maž išsirinkę t.y. Austrų firmos kapsulė  "Austroflamm" :
Židinio kapsulė turi sandarią oro paėmimo sklendę, taip pat sandariai užsidaro stiklo durelės. Tikiuosi, kad kai nekūrensiu židinį, galėsiu uždaryti sklendę ir taip sumažinti namo šilumos nuostolius per kaminą.
Kaip atrodys lauko židinys ir kas jis mūrys neturiu kol kas jokių minčių. Jei žinote, kas galėtų padėti su lauko židinio montavimu, mielai lauksiu pasiūlymu.

12 komentarų:

  1. Ar pagalvota apie oro padavimą į vidinį židinį? Ar nevertėtų oro paėmimą pravesti po sien ir padaryti iš lauko, kad židinio oro srautai nesimaišytų su vėdinimo sistemos srautais?
    Kaminas išorėje - gerai sugalvota namo energetiniu požiūriu, bus mažiau šalčio tiltų per atitvaras.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš pradžių domėjausi schiedel'io kaminu su oro pritekėjimu, bet šios minties atsisakiau labiau pasidomėjęs. Pasirodo, daugelis, kas įsirengęs iš lauko tiesiogiai pritekėjimą, skundžiasi, kad dideli šilumos nuostoliai per židinio stiklą.
      Svetainės patalpa nemaža + bus rekuperacinė vėdinimo sistema, msnau turėtų užtekti oro židiniui iš patalpos.

      Panaikinti
  2. Sveikas,

    O sakyk kodel veliau buvo nuiimtas kampuotis nuo kamino ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki,
    kaip matau kaminas sutvirtintas kampainiai ir ilgasriegiais prie sienos. Ar juos ir palikot, ar buvo nuimti? Ar reikia prie sienos tvirtinti kaminą eksploatacijos metu ( pvz. nuo vėjo jėgos), nes kaminas daug išlindęs virš stogo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kampainiai buvo nuimti. Ar tikrai jie labai reikalingi, nežinau, kol kas buvo tikrai nemaži vėjai, bet kaminas stovi savo vietoje.

      Panaikinti
  4. Dar norėjau paklausti, kodėl pasirinkote 90, o ne 45 laipsnių trišakį? Ar nuo kampo priklauso suodžių kaupimasis, trauką? Ar čia Schiedel'is su tokiu trišakiu komplektuojamas? Ačiū už atsakymus.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. į schedelį įsistatė 90 laipsnių trišakis, o vėliau jau per sieną į namo vidų atėjo 45 lapsnių izoliuotas vamzdis. Jei būtų iškart nuo kamino ėjusi 45 atšaka, tektų labai nemažai sienos išgriauti, kad ta atšaka papultų į namą.

      Panaikinti
  5. kaip manot kokie pliusai kamino isoreje pries esanti viduje namo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kaminas nesuvalgo namo vidaus erdvės,
      taip pat mažesnis šalčio tiltas per kaminą.

      Panaikinti
  6. ar nesigailite, kad nedarėte oro paėmimo iš lauko židiniui? ar dažnai kūrenate židinį? Svarstau, kokį kaminą pasirinkti.. galvoju apie pristatomą http://goo.gl/iW5SoM, bet jis neturi oro paėmimo taip kaip pvz shediel.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. gailėtis nesigailiu, bet jei dabar daryčiau, tai manau židinys turėtų paėmimą šv. oro iš lauko.
      Židinį kūrenau tikrai labai dažnai ir nelabai suprantu žmonių, kurie sako, kad židinio jie nenaudoja.
      Labai džiaugiuosi "Austroflame" židinio kapsule, kadangi pagaminta ji labai kokybiškai ir oras joje vaikšto teisingai, t.y. praktiškai kūrenant visokias šiukšles židinio stiklas niekad neaprūksta.

      Panaikinti
  7. Nerandu kamino pagalvės įrengimo darbų, idomu kokio dydžio/gylio? Ar nepradės šaltis kilnoti?

    AtsakytiPanaikinti