2012 m. liepos 28 d.

Atraminė sienelės betonavimas

Jau buvau ankščiau minėjęs apie savo planus dėl atraminės sienelės prie upelio: Atraminė sienelė
Atraminės sienelės betonavimo darbus sutariau, kad atliks tie patys statybininkai, kurie liejo man namo rostverką. Kelios dienos, prieš pradedant darbus išsikviečiau traktorių, kuris suformavo šlaitą ir nukasė nereikalingas žemes.
Dėja, bet sutartu laiku statybininkai neatvyko. Juos pavyko prisikviesti tik maždaug po trijų savaičių. Per tą laiką stiprios liūtis nemažai paplovė grunto ir tas darbas su traktoriumi, praktiškai buvo per nieką.
Planuojamos sienelės schema:
Sienelės pamatus suprojektavau gręžtinius pamatus D=300mm, 1,8m gylio, 1,75m-2m.
Čia statybininkai galu gale išliejo polius:
Kaip buvo sunki pradžia, taip ir toliau su statybininkais sekėsi gan sunkiai. Patikrinus, kaip išlieti poliai, jie buvo padaryti visiškai ne pagal brėžinį t.y. vietoj atstumo tarp polių 2,0m, vietomis buvo padarytas tarpas net 3,0m. Pasidomėjus darbininkų kodėl dirbama ne pagal brėžinį, pasirodo darbų vadovas nesugebėjo jiems perduoti darbinio brėžinio ir darbininai dirbo pagal pradinį eskizą.
Tose vietose, kur buvo per didelis tarpas, buvo lieptą papildomai išbetonuoti papildomus polius.
Čia sumontuotas sienelės armatūros karkasas:
Pradedami kloti klojiniai:
Išbetonuota atraminė sienelė:
Galutinių statybininkų rezultatu likau nepatenkintas, kadangi betonas buvo išlietas nelygiai, kai kur ištrupėjęs. Matosi, kad darytas darbas be meilės ir atmestinai.
Išvada, jei matai, kad nenori darbuotojas dirbti, geriau jam leisti eiti savu keliu ir pasamdyti tuos žmones, kurie nori atlikti sutartą darbą.

Vėliau vidinę atraminės sienelės pusę ištepiau hidroizoliacija (bituku). Apačioje pripyliau trupinto betono nuolaužų, o ant viršaus paklojau "Wavin" drenažinį vamzdį D75/65 su geotekstile, gruntiniam vandeniui nubegti. Ant vamzdžio viršaus pripyliau žvyro, kad būtų geresnis drenažinis sluoksnis.






2 komentarai:

  1. Labas,

    Gal dar tinkas truputį pagerins situaciją ... O šiaip sėkmės statybose ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki,
    Kokio diametro armatūra naudojote poliams ir kokia sienelei (tinklui)?

    AtsakytiPanaikinti