2011 m. lapkričio 18 d.

Grunto tyrimai

Šiandien gavau ataskaitą iš geologo apie grunto tyrimus. Buvo padaryti du statiniai  zondavimai ir vienas litologinis gręžinys.
Išvados: Sklypo pjūvį iki 3,2-4,2m  sudaro vidutinio tankumo smėlis, giliau tankus smėlis, tačiau pasitaiko puraus smėlio lešių. Gruntinis vanduo slūgso 2,7-3,0m gylyje. Viršutinio pjūvio dalyje gręžinio sieneles dalinai užbyra, žemiau vandens lygio - užplaukia, tai apsunkintu polinių pamatų įrengimą, juos reikėtų gilinti į giliau slūgsantį tankų smėlį.
Taigi, su gręžtiniais pamatais, tai įtariu pigiai prasisukti neišeis, reiks gręžti minimaliai 4m gylio polius + reiks spec gręžimo staklių, kad neleistu vandeniui užpilti betono.
Daugiau žinosiu, kai pabendrausiu su pamatu įrengėjais ir konstruktoriumi.

6 komentarai:

  1. Idealus gruntas pamato plokštei (plokštiesiems pamatams). Gruntinis vanduo 2,7m gylyje - fantastika! Lietaus kanalizaciją pasidarai ir ramiai gyveni...
    Sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu Viliui. Tiek juostiniaims, tiek poliniams gruntas tikrai nėra palankus, bet plokštuminiams tai pats tas.
    Būtinai pabandykite pasisodinti vyšnių, jos labai mėgsta tokį grunta.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dekui uz patarimus, vysnias butinai sodinsime, zmona jas labai megsta. Del plokstuminiu pamatu pasidomesiu kainu skirtumu tarp plokstuminiu ir poliniu pamatu, tik plokstuminiai pamatai stipriai manes nezavi, nes iskart reik irengt grindu sildyma, apsiltinima, o siuos darbus planavau atlikt pats, po pamatu irengimo

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jei viensluoksniai PP - tuomet teks pasikloti ir grindų šildymą, bet galite daryti dvisluoksnius. Pradžiai išsibetonuojate PP o paskui ant jos dar klojate 5cm EPS, ant jo išsivedžiojate vamzdžius ir išsibetonuojate grindis. Aišku pigiausia viskas iš kart, bet esant norui galimybės yra atidėti šildymą vėlesniam laikotarpiui.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Gal galite duoti kontaktus, pas ka darete geologinius tyrimus? ir kokia kaina buvo tyrimu...

    AtsakytiPanaikinti