2015 m. lapkričio 27 d.

Spintos ir prieškambario baldai

Kadangi namo statybų metu buvo suformuotos spintoms nišos, tai spintas reikėjo projektuoti ir montuoti pagal vietą.

Namo visas spintas užsisakėme pas baldų gamintoją Algį, kuris mums anksčiau pagamino ir sumontavo labai šaunią virtuvę.
Koridoriaus spintai iš anksto  buvo suformuotas LED apšvietimas, kuris buvo paslėptas po apdailiniu profiliu.
Koridoriaus spintos dureles gaminome iš dažytos plokštės su filingais, tokiais pat kaip virtuvės baldų.
Spintos karkaso nedarėme, kaip ir nedarėme spintos grindų. Nematau prasmės, papildomai dėti baldinę plokštę ant parketlenčių ir už plokštes papildomai mokėti. Spintos lentynos, kaip ir durys buvo tvirtinamos prie baldinės juostos, kuri buvo tvirtinama prie sienos.

Konstrukcijai paslėpti ir spintai pagražinti, šonuose suprojektavome dekoratyvines filinguotas juostas.
Bendras vaizdas:

Rankenas parinkome itališkas iš UAB "Furnitanas".
Kituose kambariuose padarėme panašias spintas kaip ir koridoriuje, tik vietoj dažytos plokštes pasirinkome ekonomiškesnį variantą t.y. paprastą laminuotą plokštę su filingu:
Įėjimo tambūrą žmona projektavo ypatingai ilgai, kadangi norėjosi sukurti jaukią atmosferą tik peržengus namų slenkstį. Pagrindines užduotys projektuojant tambūrą, buvo
-patogi vieta atsisėsti
- vieta batų saugojimui
- smulkių daiktų, kaip pirštinės, šalikai, rankinukai ir t.t. saugojimo vietos.

Minkšta sėdima dalis su pagalvėm buvo specialiai pasiūta. Gobeleną parinkome iš audiniai.lt salono, o siuvimo darbus atliko jų rekomenduoti meistrai.

Smulkių daiktų sudėjimui parinkome krepšius iš "Jysk" parduotuvės.

Dažniausiai naudojamų drabužių pakabinimui prie sienos pritvirtinau rankų darbo kautines pakabas, kurias įsigijome "Domus galerijoje".
Rezultatu likome patenkinti, nes pavyko įgyvendinti tai ką sumanėme, aišku su nestandartinių baldų meistro Algio pagalba.




5 komentarai:

  1. tambūras labai pikantiškas! man regis jam trūksta tokio pat lygmens apšvietimo. iš kelių taškų ir gal net drasesnių atspalvių:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Spintos atrodo labai jaukiai ir gražiai, tik maža smulkmenėlė - durys gražiau derėtų prie bendros viso namo interjero stilistikos jei būtų visur šviesios spalvos kaip spintos. Kas link klasikos, ji yra šviesi ir vientisa, arba visa tamsi, na bet čia kiekvienas kitaip įsivaizduoja savo namus. Bet lengviausia pasakyti, sunku padaryti :) Linkėjimai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Renkantis spalvas, vadovavomės tokių principu, kadangi spintos daromos integruotos į sieną, tai norėjome, kad jos nebūtų išaukiančių spalvų. O durų spalvą pasirinkom specialiai kontrastiška.
      Bet kiek žmonių tiek ir skonių... :) vieniems patiks, kitiems ne, o svarbu mums patiems patiko.

      Panaikinti
    2. Be abejo visiems su stilium ir spalvom neįtiksime, yra tam tikros normos ir nebūtina jomis vadovautis, smagu kad eksperimentuojat. Viskas atrodo šauniai!

      Panaikinti
  3. Man sis prieskambaris is viso atrodo neitiketinai nuostabiai! Galvojom ir mes siek tiek provanciska stiliu daryt, bet neatejo i galva ta "sedima zona" - pamaciau ir isimylejau. Ir su spalvom man kaip tik viskas puikiai atrodo - kontrastai graziai zaidzia. Jau laukiu naujo remonto, kad prieskambaris galetu tokiu sostu pasipuosti!

    AtsakytiPanaikinti