2013 m. rugpjūčio 24 d.

Gipso montavimas - dekoriniai elementai

Toliau montuoju gipso sienas, lubas ir kt. dekorinius gipso elementus.
Miegamajame, virš televizoriaus bus formuojamas atitrauktas gipso laiptelis, į kurį sumontuosime apšvietimo lemputes:
Prie miegamojo lovos taip pat formuojame gipso dekoro elementą, kuriame bus paslėptas LED apšvietimas. Visa šį sieną ir dekoro elementas bus apklijuoti tapetais:
Miegamajame į busimą drabužinę formuojame gipso pertvarą:
Duris čia bus stumdomos ir montuojamos bus ant viršutinio aliumininio bėgelio, todėl profilius reikėjo sustiprinti. Į profilius, prie kurių bus tvirtinamas bėgelis buvo įstatyti mėdiniai balkiai 75x50mm storio:
Apatinį profilį prie grindų negręžiau, o klijavau, nes bijojau pažeisti toje vietoje einančius grindų šildymo vamzdžius.





12 komentarų:

  1. labai gražu visi gipso dekorai, tik po to jų glaistymas kainuoja nemažai, nes "ima" už kiekvieną kampuką. Tai svarbu neperlenkti. Na bet užtat po to labai gražiai apšviestas būstas ir tikrai džiugina :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, už kiekvieną kampuką meistras ima papildomai pinigų.
      Man tai kainuos apie 10Lt/m t.y.
      5lt/m kampuko sudėjimas + glaistymo kampas nuo 3Lt iki 5Lt/m.

      Panaikinti
    2. galiu ir daug pigiau. esme tokia-kuo daugiau kampu tuo jie brangesni turi but. uz 15 mtr visai neimu

      Panaikinti
  2. Jei jau patys suka gipskartonį, tai ir nusiglaistyt manau patys galės. Gipskartonio susukimas, kaip man pasakojo, yra sudėtingesnis darbas nei jo glaistymas. Tik su švitriniu reikia neįsismaginti, kad duobių nepridaryti.

    Įdomesnis kitas niuansas.
    Dėl to, kad nepažeisti grindinio šildymo vamzdelių, teko girdėti pasiūlymą, susimūryti vieną eilę plytų, į kurias vėliau galima normaliai prisukti gipskartonio profilius. Profilių klijavimas man naujas profilių tvirtinimo būdas. Gal galima plačiau?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na nežavi mane tie glaistymo-dažymo darbai. Tam ir laiko labai daug reikia, o ir kantrybės... Jau su gipsu man baigia išsisempti kantrybė, ypač su tais dekoro elementais :)
      Dėl profilių klijavimo:
      tam, kad negręžti UW75x40 profilio prie grindų ji klijavau prie betono su skystu viniu (nepamenu pavadinimo, pirkau senukuose). Klijavimo vietoje betonas prieš tai buvo nugruntuotas giluminiu gruntu.
      Tiesa, dėl klijavimo teko atsisakyti amortizacinės lipnios juostos, bet pertvara atskiria miegamą patalpą nuo drabužinės, tai garso izoliacija nelabai čia bus svarbi.
      Dėl vienos plytos eilės, manau tai nėra gera idėja, kadangi, plyta bus iškilusi virš grindų betono ir gipso lapai turės gražiai susijungti su plyta, o sujungimo vietoje, kadangi jungsis dvi skirtingos medžiagos gali ateityje atsirasti trūkis.

      Panaikinti
    2. oi pritariu, glaistymo darbai tikrai sunkūs ir jeigu tik yra galimybė, geriau samdyti ką nors...

      Panaikinti
  3. Gražu žiūrėt kaip gimsta pertvarinės sienos ir visos kitos dėžutės. Ar pats visus gipso ir profilių montavimo darbus atliekat?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, pats. Kol kas sienų glaistytojas stipriai neišpeikė, kad kreivai sumontuota :)

      Panaikinti
  4. Klausimas autoriui ir kitiems susijusiems su gipsu: kur pirmiau montuoti gipsą - lubose ar sienose? Kodėl?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pirma sukama prie sienos, nes prie jų sukamas lubinis perimetrinis profilis.

      Panaikinti
  5. Sweiki. seimininkas saunuolis, kad tiek daug daro pats. Julius - Pirmiausia montuojasi vertikalios plokstumos, po to horizontalios. jei turit didele patalpa, pirma sumontuojat pertvaras, po to lubas. Pagrinde del garso izoliacijos tarp kambariu, pagrinde:) klijuot profilius galima, jei yra galimybe prigreziant pragrest vamzdzius. Patariu nenaudot "briko" grunto. nezinau kuris gruntas geriausias, galiu parekomenduot "Tiefengrund" teko naudot, tikrai geras. jei sukama du sluoksniai G/K pirmo sluoksnio siules butina uztepti "Uniflot'u", armuoti nereikia. G/K y perimetra nesukamas. G/K visos siules turi prasikeis ne maziau 40cm. laisvi G/K galai negali but ilgesni nei 10cm. Jei montuojama du sluoksniai G/K butina gipsa sukti skersai montavimo profiliu. pats montuoju G/K, teko susidurti su yvairaus sudetingumo konstrukcijom. del G/K galiu pagelbet, Zilvinas 864557713 www.tavostandartai.eu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. armuoti reikia, betkoki uniflota. gipsinias medziagas pirkti tik pigiausias, nes jos nesiskiria. grunta pigiausia, nes jie vienodi tap pat vot tak vot

      Panaikinti