2013 m. liepos 4 d.

Katilines durys

Sveiki,
turiu šio blogo skaitytojams klausimą.
Gal kas susidūrėte ar gaisrininkai reikalauja, kad katilinėje, kurioje stovės dujinis katilas reikalingos priešgaisrinės durys? Mano namo projekte, apie tai nieko neparašyta.
Jei reikalingos, kokio EI atsparumo jos reikalingos?
Kada jas rekomenduotumėte įstatyti, ar prieš sienų glaistymą, ar prieš grindų plytelių klojimą?
Suku dabar galvą, ar ko nors nepamiršau katilinėje, nes greitai prasidės katilinės plytelių klojimo ir sienų glaistymo darbai. Šiuos darbus noriu pasidaryti iki įrengiant visą katilinės įrangą.




Iš anksto dėkui už Jūsų nuomonę.


 

11 komentarų:

  1. Viskas priklauso kokio atsparumo ugniai pačio namas, bei kokia paskaičiuota gaisro apkrova katilinėje.
    Jei III atsparumo prišgaisrinių durų nereiks,
    Jei gaisro apkrova neskaičiuota ir pastatas priskirtas ne III atsparumo ugniai kategorijai, arba gaisro apkrova viršija 600Mj/m² reiks EW30-c0 durų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. bet dujinis katilas bus kondensacinis su uzdaro tipo degimo kamera. Gaisro aprovos gal but daugiau skaiciuojamos katilinems su kieto kuro katilu.
      Snekejau dabar su dujininkais, tai jie minejo, kad iki 100kW dujiniams katilams jokiu papildomu reikalavimu durims nekelia.

      Panaikinti
  2. Str,e ar taisyklese nera to isskirta, bet manau kad duru ir nereikia, tereikia apkrova paskaiciuot ir ta irodyt, arba katilines patalpa kitaip projekte vadint...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įprastai durys statomos po glaistymo, bet prieš galutinę apdailą. Nudažius, ar išklijavus tapetus, uždedami plintusiukai. Darbo metu durys uždengiamos.
    Plyteles ant grindų klijuot irgi geriau kai durys jau yra. Gražiau prisileis, bus lygiau, matysis koks aukštis. Jei durys įleidžiamos ir į grindis, tai kitaip ir neįstatysi kaip tik prieš plytelių klijavimą.
    Aišku visad bus išimčių.
    Apie priešgaisrines duris nieko nzn, parašiau tik bendrai apie duris.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dujiniam katilui butinos stiklines durys, ir/arba min 1kv.m langas. Taip pat skyle sienoje/duryse i lauka, kad esant duju nuotekiui jos nesikauptu patalpoje o iseitu i lauka.
    Del duru kiek domejomes irgi niekas tiksliai nepasako, pas mus katilas KK o vistiek paiso stiklines duris...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  6. stiklinės durys ar langas būtinas į lauką, čia kalbam apie katilinės atskyrimą nuo kitų patalpų.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Laba diena, as dejau duris E1 atsparumo.
    Dejau pries plyteliu klijavima.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Bendruoju atveju pagal normas priešgaisrinių durų į katilinę nereikia, nebent ten bus ir sandėliuojama. Bet jeigu projektuotojas jas numatė projekte, jos turi būti įrengiamos...

    AtsakytiPanaikinti
  9. Bendruoju atveju priešgaisrinių durų į katilinę reikia, nebent gaisro apkrova suskaičiuota projekte iki 600 arba pastatas yra III ugniai atsparumo laipsnio tada nereikia. Dar gali būti projekte paskirtis patalpos nurodyta kitokia, kadangi dujinį katila galima statyti virtuvėje ar tt. Taip pat šiai dienai statybos užbaigimo procedūroje vienbučio ar dvibučio nedalyvauja gaisrininkai todel nera kam sužiūrėti ar durys įstatytos kokios reikia. Statytojas pildo pats deklaraciją ir viskas.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Ar pavyko, ką išsiaiškinti dėl durų? pas mane projekte parašyta EW 30 C0, bet visos tos priešgaisrinės durys ganėtinai "šaltos", nesinori man tokių...ar tikrai katilinėje kur stovės dujinis katiliukas ~24kw reikia kažkokių spec durų?

    AtsakytiPanaikinti