2013 m. balandžio 14 d.

Sienų tinkavimas

Šią savaitę meistrai užbaigė tinkuoti namo vidaus sienas. Nutinkuota buvo apie 360m2 namo vidaus sienų. Meistrai dirbo tie patys, kurie pernai darė namo fasadą. Dirbo du broliukai apie 3 savaites.
Jų atliktu darbu likau patenkintas, meistrai dirbo greitai ir tvarkingai, todėl drąsiai galiu juos rekomenduoti.
Tinkuojama buvo kalkių smėlio skiediniu. Skiedinį užsisakiau iš "Betono centro", man reikėjo apie 4m3 skiedinio, bet deja "Betono centras" vežė tik po 3,2m3, todėl teko vėliau dar užsisakyti 1m3 skiedinio. Tokie papildomi atvežimai nepigiai kainuoja t.y. vienas važiavimas apie 160lt.
Kadangi lauke buvo minusinė temperatūra, tai atvežtą skiedinį vyrai iškart sunešė į namo vidų. 
Prieš tinkavimą, kad apsaugoti betono grindis, ant grindų patiesiau kartono lapus ir turimas plėvelių atliekas. Rozečių visas angas užkimšau akmens vata, kad tinkuojant neužtinkuotu ir mano padarytų rozečių angų.
 Tinkavimui nebuvo naudojami "geležiniai majakai", o vietoj jų su tuo pačiu tinku buvo formuojami bėgiai, kurių pagalba vėliau ir būdavo išlaikomas tinko lygis:
Vėliau tinko košė buvo užmėtoma ant sienos:
užtinkuota siena:
Garo izoliacinė plėvelė, kuri buvo priklijuota prie mūro, papildomai buvo taip pat užmėtyta tinku. Tiesa, prie tos aliumininės plėvelės tinkas visai nelimpa.
 Po to, kai tinkas šiek tiek išdžiuvo ant viršaus buvo užtrinamas plonasluoksnis tinkas Viscum T-1/136. Jis užlygindavo visus nelygumus.

  Koridorius:
Ištinkuotas lauko sandėliukas:
Nuo tinkavimo darbų name buvo be galo didelis drėgnumas. Vietomis, ant OSB norėjo atsirasti jau net pelėsis. Kad sumažinti drėgmę naudojau jau sumontuotą virtuvinį kanalinį ventiliatorių t.y. jį įjungdavau, kuris traukdavo orą iš virtuvės, o katilinėje ar kokiame kitame tolimesniajame kambaryje pradarydavau langą, taip susidarydavo nemažas oro judėjimas ir drėgmė per kelias dienas gan ženkliai name sumažėjo.

Sunaudota medžiagų:
kalkinis skiedinis apie 4m3;
cementas 35kg  - 10vnt;
Plonasluoksnis tinkas Viscum T-1/136 25kg 21vnt.
Vieno 1m2 kaina gavosi apie 17Lt/m2 su darbais.






15 komentarų:

  1. Smagu kai baigiasi purviniausi darbai ir bus galima eiti prie kito, malonesnio etapo - apdailos :)

    Ar nebuvo galima užsakyt kitokią mašiną, kur veža 4m3? Mums mūrijimui irgi vežė skiedinį 2 kart, vieną kart 4, kitą kart 3m3, tada piktinausi, kodėl iš kart neužsakė 7m3...

    Ar teisingai supratau kad bendra kaina tinakvimo medžiagos su darbais kainavo ~6000 Lt? Kažkaip nedaug pasirodė kaip už tokį darbą per 3 savaites.
    Reikėtų labai kontaktų, jei nesidėtinga būtų parašykit į e-mail. Ačiū :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai smagu, kai šie purvini darbai užsibaigė. Dabar prasidės gipso karkaso rinkimas...
    Dėl didesnės mašinos nebuvo laiko papildomai ieškoti, o "Betono centras" nepasiūlė didesnes mašinos nei 3,2m3, nors iškart prašiau 4m3 mašinos.
    Dėl bendros kainos, taip, suma gavosi su medžiagomis ir darbais apie 6000lt.Pats tinkavimo darbas kainavo 12Lt/m2, + papildomai už angokraščių tvarkymą.
    Jūsų emeilo nerandu, tai tinkuotoju kontaktus imetu čia:
    Marius tel. 8-614-08633

    AtsakytiPanaikinti
  3. O kodel rinkaisi butent kalkini skiedini tinkui? O ne tarkim gipsini tinka?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pigesnis, o ir minuso kalkinio lyginant su gipsiniu tinku nelabai radau.

      Panaikinti
  4. Gal meistrai sakė kokiom proporcijom maišė kalkinį skiedinį su cementu ir vandeniu? Nuotraukose matosi plastikinis didelis indas turbūt joje buvo maišomas tinkas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ne, deja nepaklausiau koks santykis naudojamas.
      Tinko skiedinį jie darė tame dideliame plastikiniame inde, o maiše su mikseriu uždetu ant grąžto.

      Panaikinti
  5. Kiek gavosi isviso pas tave sienu kvadratura ir kokia namo kvadratura? Nes pas mane namas 200 kv m , o tinkuojampo ploto gaunasi 530 kv m (ismetus langus ir duris).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pačioj šios tėmos pradžioje rašiau, kad plotas sienų gavosi 360m2 (be langų ir durų)
      Namo kvadratūra yra 143m2

      Panaikinti
  6. Klausimas. Kam reikia tinkuoti sienas, jei jas po to apkali gipsu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Keistas klausimas...
      Ten,kur buvo gipso pertvaros, jokio tinko nebuvo dedama.

      Panaikinti
  7. Laba diena,
    mane domina kaip šildėte namą tinkuojant sienas. Juk katilinę įsirengėte daug vėliau? Užteko šilumos nuo židinio? Kiek laipsnių palaikėte patalpų viduje? Norim patys tinkuoti ankstyvą pavasarį, tik dėl galimų šalčių abejojame..
    Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki,
      taip, židinio name pilnai užteko. Namie palaikoma temperatūra buvo apie +5C - +10C. Lauke nepamenu kiek buvo, bet buvo tikrai minusiukas.
      Tiesa kondensatas bėgo per visus langus ir lauko durys, nes namie nebuvo dar jokio vėdinimo, katilinėje lubų OSB net buvo pradėjsu pelesių pasidenginėti, todėl, kai lauke budavo šilčiau pajungdavau virtuvės ventiliatorių ir tokių būdu patalpas pravėdindavau.

      Panaikinti