2012 m. spalio 25 d.

Grindų šiltinimas

Norint name šiltai gyventi, reikia namą šiltinti, šiltinti ir dar kartą šiltinti...  :)
Grindys šiltinu 100+50mm storio EPS100 putplasčiu. Prieš klojant putplastį labai svarbu gerai išlyginti grindų lygį. Nuo rostverko viršaus nuėmėm 10cm smėlio. Tai darėm todėl, kad dalis putplasčio (5cm) perdengtų rostverką, ten kur bus durų slenksčiai. Taip pat esu girdėjęs, kad gerai būtų, kad cokolio viršaus linija nesutaptų su grindu nuliu.
Čia matosi lyginamas gruntas miegamajame:
kolidorius:
svetainė:
Po lyginimo su vibroplokše, kuria išnuomavom iš "Goto" suvibravom gruntą. Ant viršaus buvo klojama juoda plėvele 200mk., o ant plėveles kelis sluoksnius putplasčio.

Ten kur eis vandentiekio vamzdynai, klojau 3 sluoksnius po 5cm t.y. prieš vamzdžių klojimą suformuojamas su 5cm putplasčiu takas:
Perimetru palei sienas klijavau 2cm, EPS50 putplasčio juosteles. Jas klijavau todėl, kad standartinės kompensacinės juostos gali būti per plonos. Sienos bus dar tinkuojamos, todėl kad tinkas neužliptų ant betono buvo pasirinktas storesnis 2cm putplasčio juostelės. Beje, taip gavosi ir pigiau, nei pirkti standartines kompensacines juostas. Perteklinį putplastį išliejus betoną labai lengvai nupjausime.





14 komentarų:

  1. Pas mus taip pat pakils grindys virš rostverko, 10cm. O šilto vandens vandentiekį vedžiosite putplastyje? Nepastebėjau, šaltą vandentiekį turbūt jau išvedžiojot po juo? Sienas dar šiemet tinkuosit?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir šiltą ir šaltą vandentiekį vedžioju putplasčio sluoksnyje. Taip vedžioju gyvatuko, grindinio šildymo kolektorinį vamzdyną putplastyje. Apie tai, kaip vedžioju bus kitame blogo topike. Tinkavimo darbų šiemet nebesuspėsiu, bet labai skubu iki rimtų šalnų išbetonuoti grindis.

      Panaikinti
  2. Suspėsit, anksčiau turėjom patirties su tuo ir panašiu metu išbetonavom grindis, buvo 2009 lapkričio antra pusė. Išbetonavom, o po poros dienų -5, atšąlo labai staigiai ir buvo labai šalta žiema. Dvi dienas vėliau ir būtume jau nebespėję nieko pabaigt :))
    Šaltą vandenį darėm atskirai nuo šilto, svarbu, kad nesiliestų abu vamzdžiai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kodel svarbu, kad vamzdziai nesiliestu? Taigi vamzdiai eina ideti kevaluose, o i jei siek tiek susils saltas vanduo, tai nieko baisaus.

      Panaikinti
    2. Tiesiog, jei šaltas ir šiltas vamzdynai liečiasi, tada rasoja vamzdis, ir kaupsis drėgmė.

      Panaikinti
    3. Negali taip būti. Jei gulėtų neizoliuotas šaltas vamzdis, tada, taip, gali jis kondensuotis, jei šalia jo, padėtum šiltą vamzdį neizoliuota, tai jis tik džiovintų ir šildytų tą vamzdį, o ne skatintų kondensaciją. O čia, visi vamzdžiai įvilkti į pustą izoliaciją, kondensacija neturi susidaryti

      Panaikinti
  3. Oi, sumaišiau, 2010-ju rudenį tada veiksmas vyko. :)
    Beje, grindų šildymą mums suprojektavo TECE. Be projekto siūlyčiau patiems jo nedaryti, nes būna pridaroma klaidų, bei su projektu sutaupoma medžiagų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vandens projekta man dare wavin, po to, pagal ji buvo perskaiciuotas Teceflex sistema

      Panaikinti
  4. Sveikas,
    su kuo klijavai, vietoje komprnsacinės juostos naudojamas 2 cm putplacčio juosteles?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Su putplasčio klijais, kurie liko po fasado šiltinimo:
      http://www.kreisel.lt/produktu_katalogas/iltinimo_sistemos_mi_iniai/uni_kleber_114
      Jei reikia, kreipkis, dar liko keli maišai pas mane. Atiduosiu papigiai... :)

      Panaikinti
  5. Puikumynas.... tiesiog - cheminis namas SAU. Tik po "šiltinimo plokščių ir plionkės dėjimo pabaigimo nepamiršk chem. medžiagų garų ore koncentraciją ypač karštą vasaros dieną pamatuot, su gerais prietaisais - spėju, kad nustebsi... :( O betonas, kaip žinia porėtas, ir niekur tas "gėris iš putoplasto ir juodos plionkės - nedings... Garuos intensyviai , ypač pirmus du metus...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O apie mechaninį patalpų vėdinimą nieko negirdėjote?
      Tam patalpose ir daromas vėdinimas, kad visus "gerius" iš namų pašalinti...

      Panaikinti
  6. iskilo klausimas, kur uzsibaigia plevele, kuria dedi po polistirolu? ar ji uzsilenkia ant pirmo polistirolo sluoksnio, ar ja uzlenkineji iki pat grindu virsaus?

    AtsakytiPanaikinti