2012 m. birželio 7 d.

Mūras - Vainikas

Toliau vyksta mūro darbai.
Šioje nuotraukoje matome pirties ir vonios pertvarų mūrijimą.
Antradienį, paskambino kaimynas Laimonas ir pasakė, kad vyksta statybose "netvarka", statybininkai baigė darbus ir iškėlė ąžuolo vainiką ant aukščiausios namo vietos ir trypia aplinkui belaukdami darbų priėmimo.
Teko skubiai mesti visus darbus ir važiuoti priimti darbą, kad nebūtų "sausi" namo kampai :)

Dar keletas namo nuotraukų:

Po savęs darbininkai paliko sutvarkytas statybas, surinko visas statybines atliekas ir šiukšles. Darbininkų darbais likau labai patenkintas ir drąsiai juos galiu rekomenduoti, kam reikia, kreipkitės į asmeniškai.

8 komentarai:

  1. O aš maniau vainiką kelia, kai būna baigta ir stogo konstrukcija ...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi taip maniau, bet matyt maniškiai statybininkai jau baisiai norėjo pašvęsti.
    Stogdengiai matyt irgi iškels vainiką savo ruožtu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Oi brolyti, klysti. Tradicija kelti vainika atėjusi iš senesnių laikų nei tarybiniai. Iškeltas vainikas simbolizuoja artėjančią darbų pabaiga ir meistro palaiminimą savam darbui. Syki teko keisti stogą pažystamo motinai ir nekėlėme nieko. Močiūtė išbarė mus - "vaikeli negerbi manes ir mano namų, nori, kad jie sudegtu? Nuo seno ir tėvui ir seneliui dengiat trobų stogus buvo keliamas vainikas ir šeimininkai pavaišindavo meistrus".
      Susigėdom šiek tiek. Nupynėm ir iškėlėm. Po to istoriju senų prisiklausėm... Močiūtei buvo beveik 90, bet tokia energinga ir šviesaus proto papuolė.

      Panaikinti
  3. Paklausiu kaip lopas - statybininkams, kai jie baigia darbus, reikia nupirkti liaudiškai kalbant "bonką"? Čia apie atvejį kai esi patenkintas jų darbu. Nes maniškiai pamatistai kažkaip įtartinai muistėsi kai baigė. :) Tai dabar su mūrininkais kad neprisidaryčiau gėdos :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. to Bambizas - klausimas labai tinkamas. Aš pats, nežinojau kada ir kiek čia tiems statybininkams ko duoti. Pradėjus pirmą dieną mūro darbus ir atvažiavus pažiūrėti kaip jiems sekasi, jau tada statybininkai visi sušoko rodydami, kad "sausi kampai" namo. Aš tada "įjungiau durnelį" ir nesupratau apie ką eina šneka, be to ir nenorėjau, kad mūrą vyrai darytų įkaušę.
      Baigus mūro darbus, jau buvo akivaizdu kaba vainikas), kad reikia statybininkams "bonkos". Į parduotuvę nebuvo laiko važiuoti, tai daviau vyrams 100lt, kad patys susiorganizuotų. Daug tai, ar mažai irgi nežinojau (statau gi pirmą namą :)), bet esu girdėjęs, kad jei šeimininkas pagaili ant "bonkos", tai vietoj vainiko pakabina kiaulės iškamšą...
      Iškamšos nepakabino, reiškias viskas gerai :))

      Panaikinti
  4. Visiems reikia duoti, pamatistams, murininkams, stogdengiams, kad namas tvirtai stovetu :))
    Svarbu, kad statanti tavo svajoniu namuka liaudis statytu linksmai, su gera nuotaika ir idetu i savo atlikta darba gera energija, tada negaila ir premijos jiems duoti, atseit "bonkos". Musu murininkai iskart pasake, kad stipriu gerimu jie negeria, tik alaus, tai ir alaus nupirkau ir premija israsiau :) Sake net kaminus kai murija, jei nieko neduoda seimininkas, tai stikla imurija :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki,

    gal parekomenduosit mūrininkus. Man irgi prireikė patikimų, nes su vienais buvau sutaręs...bet vėliau dingo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėja šių mūrininkų manau nebegalėčiau parekomenduoti, kadangi visus sutartus darbus atliko puikiai ir liko jiems smulkus darbelis, kuri buvome sutarę, kad atliks t.y. išbetonuos atraminę sienelę. Dėja praėjo jau mėnuo, kai negaliu Jų prisikviesti, kad užbaigtų sutartą darbą, o dabar net ir ragelio nebekelia...

      Panaikinti